Introduction: Projecte Grua

Aquest és un projecte amb l'objectiu de crear una grua de cartró que es mogui en totes les direccions i que el braç de la grua també tingui moviment. A m

Step 1: MATERIALS

Els materials necessaris són:

-Paper i cartró.

-Tissores.

-Cinta negra, platejada i de doble cara.

-Pegament i silicona.

-Cúter.

-Material tecnològic(dos motors, un servo, dents pel braç de la grua, dues L de plàstic pel braç de la grua, una placa i cables).

-Pals de gelat i de les dents.

-Pintura per decorar .

-Fil de pescar.

Step 2: CONSTRUCCIÓ DE LA BASE

1r PAS: Mesurar les peces en el cartró per fer l'estructura de la grua.

La primera peça que es té que fer és la base de la grua. La base consta d'un retangle de 13,8x8cm que està sobre quatre parets rectangulars.

Les parets de la grua són quatre rectangles que mesuren 13,8x8cm i que tenen dues potes cada rectangle de 2,5x4,5cm amb 9cm de separació entre elles.

Step 3: CONSTRUCCIÓ DE LA TORRE

2n PAS: El segon pas és fer les parets de la torre. Les parets són quatre rectangles que mesuren 6,8x29,6cm. En cada rectangle hi han dos pics que un mesuren 2x6cm i l'altre 1,3x6cm i la separació dels dos pics és de 3,5cm.

Quan els quatre rectangles estàn units, es té que fer un quadrat de la mida de la base dels quatre rectangles junts i fer la mida del servo com indica en la imatge.

Step 4: CONSTRUCCIÓ DEL BRAÇ

3r PAS: Es tenen que fer dos rectangles de 2x27cm. Aquests dos rectangles serviràn per fer el braç de la grua. A més, es tenen que fer 8 retangles més petits de 1,3x5cm cadascun i que estàn separats per 2cm(quatre rectangles en un costat del braç i els altres quatre en l'altre costat).

Step 5: COL.LOCACIÓ DEL SERVO

4r PAS: Es té que fer un forat de la mida del servo en la base de la grua, per encaixar la base amb les parets de la torre i poder produir la rotació. Una opció per enganxar el servo a la base és mitjançant un tros de cartró, de la mida de la superfície del servo i aquest amb brides a la base.

Step 6: PART EXTERIOR DEL BRAÇ

5è PAS: Un cop fet els passos anteriors, en el braç de la grua es tenen que posar dos pals de gelat en un dels extrems com en la imatge i es tenen que unir per un pal de les dents.

Step 7: COL.LOCACIÓ D'UN MOTOR + DENTS

6è PAS: Posem les dents de plàstic enganxades al braç com en la imatge. Fent que coincideixi amb les dents de l'engranage del motor.

El motor s'engaxa amb cinta negra a la part superior de la torre en un dels pics de les parets de la torre com en la imatge.

Step 8: COL.LOCACIÓ D'UN MOTOR + RODA

7è PAS: Enganxem l'altre motor a sota de l'extrem del braç. Ha de quedar en la mateixa posició que en la imatge, d'aquesta manera farà de límit del braç per que no surti de la guia i a més la funció relacionada amb el fil. Un cop fixat el motor, posem la politja dissenyada.

A més, afegim un tros de cartró per poder pasar el fil dins del braç perquè no surti.

Step 9: CONTRA PES

8è PAS: Debut al gran pes que té el motor de sota del braç, hem introduït un pes extra a l'altre extrem del braç per fer equilibri en ell. A més, ens hem fixat que una grua té un contra pes al davant.

Step 10: GANXO

9è PAS: Tenim que dissenyar un ganxo per agafar coses amb ell. Aquest ganxo està unit amb el fil de pescar del braç i hem posat pes afegit al ganxo per fer contra pes.

Un cop fets tots els passos,s'uneixen totes les parts de la grua.

Step 11: INCONVENIENTS

-Vam fer uns forats en la torre de la grua com es pot veure en la imatge per passar els cables de la grua però com els cables eren massa curts, no vam poder fer-ho.

-Un altre inconvenient era la roda que vam posar en el motor del braç per passar el fil. Com la roda era molt gran, el fil es sortia tot el cop i no feia bé la seva funció.

-I per últim, van tenir un altre inconvenient que era que el motor del servo pesava molt i al ser la grua de cartró, no suportava el pes. Per resoldre-ho vam posar un pes a l'altre costat del braç.