Introduction: Roos Van Der Meijs ITTT

Op deze pagina vindt je de instructables voor mijn project ITTT

Het is een RGB led die werkt op een druk sensor waardoor je de kleur kunt beïnvloeden en van blauw naar rood kunt laten faden. Dit heb ik vormgeven door middel van een kubus met opaque plexiglas.

Step 1: Benodigdheden

Elektronica

Arduino UNO
USB connector
Breadboard
3 weerstandjes van 330 ohm
RGB led
6 Connecting wires
Druk sensor

Materiaal Prototype

Spaanplaat
Opaque plexiglas
Spuit verf (zwart)
Hout lijm

Step 2: De Connecties (Breadboard)

Step 3: De Connecties (Solderen)

Step 4: De Code

Step 5: Het Plexiglas

Om het licht van het ledje mooi te laten verspreiden heb ik gekozen om opaque wit plexiglas te gebruiken. Hierdoor wordt het licht mooi difuus verdeeld door het plexiglas.

Ik heb een blokje van 3 x 1,5 x 7 gezaagd, daarna moet er een klein gaatje aan de onderkant geboord worden waarin het ledje precies past en vast blijft klemmen.

Step 6: De Kubus

Voor de kubus heb ik spaanplaat gebruikt. De kubus is 9 bij 9, bij het zagen van het hout moet natuurlijk rekening worden gehouden overlappende stukken.

De bovenste zijde moet een gat krijgen waar het plexiglas doorheen kan in dit geval is het gat dus 3 x 1,5. Daarnaast moet er in een zijkant een gleufje komen waar de druk sensor doorheen kan, en is er een zijkant nodig met een klein gat waardoor we de usb kabel aan de arduino kunnen connecten. De gaten heb ik gemaakt door er eerst een gast in de boren het het vervolgens met de figuurzaag verder uit te zagen. Wanneer alle zijden zijn uitgezaagd kunnen ze worden ingespoten met verf.

Step 7: Alles in Elkaar Zetten

Het is handig om eerst de drie zijkanten op het grondvlak te lijmen, hierna kan de arduino erin gezet worden. De druk sensor moet door het gleufje aan de zijkant worden gehaald. Hierna kan de laatste zijkant worden vastgelijmd.

Het plexiglas met het ledje moet door het gat in het bovente vlak, zorg ervoor dat je het onderste stuk van het plexiglas met het ledje niet helemaal boven het hout uit laat komen. Het ledje is namelijk te zien door het plexiglas en het geeft een mooier effect wanneer dit niet te zien is. Zorg er dus voor dat deze net onder het hout zit.

Wanneer dit is gedaan kan het bovenste vlak ook vastgelijmd worden. Daarna is het een kwestie van wachten en je hebt het prototype.