Så Här Monterar Du Däck Själv!

Introduction: Så Här Monterar Du Däck Själv!

Dessa verktyg behöver du för att kunna påbörja ditt däckbyte.

Step 1: Hitta En Bra Plats Med Utrymme.

1. Hitta en plats med plan mark som är stabil och säker plats att byta ditt däck på. Du behöver en fast, jämn yta som hindrar bilen från att rulla. Om du är i närheten av en väg, parkera långt från trafik och slå på dina varningsblinkers. Undvik mjuk mark och kullar.

Step 2: Stanna Upp Och Säkra Bilen.

2. Dra åt parkeringsbromsen och sätt bilen i "Parkerings" -läge. Om du har en vanlig växellåda, lägg i ettans växel eller backen.

Step 3: Säkra Bakdäcken

3. Placera ett tungt föremål (t.ex. sten, betong, reservhjul, etc.) framför de främre och bakre däcken.

Step 4: Ta Ut Reservhjulet Eller Hjulet Du Ska Byta.

4. Ta ut reservhjulet och domkraften. Placera domkraften under ramen nära däcket som du ska byta. Se till att domkraften är i kontakt med metalldelen av bilens ram.

Många bilar har formad plast längs bottnen. Om du inte placerar domkraften på rätt plats, så kan plasten knäckas när du börjar lyfta- Om du är osäker på vad som är rätt plats att sätta domkraften på, läs din bils bruksanvisning. På de mest moderna uni-body bilarna, finns det en liten skåra eller märke precis bakom framhjulhusen, eller framför de bakre hjulhusen där domkraften är avsedd att placeras. För de flesta lastbilar eller äldre bilar finns det en ram, placera domkraften på en av balkarna i ramen precis bakom framdäcket eller framför bakhjulet.

Step 5: Domkraft

5. Höj domkraften tills den stöder men inte lyfter bilen. Domkraften bör stå stadigt på plats mot undersidan av fordonet. Kontrollera att domkraften är vinkelrät mot marken.

Step 6: Nu När Du Höjt Upp Bilen Lossar Du.

6. Ta bort navkapseln och lossa muttrarna genom att vrida motsols. Ta inte av dem hela vägen, bara så mycket som krävs för att bryta motståndet. Genom att låta hjulet stå kvar på backen när du lossar muttrarna så blir det lättare att få loss dem.

Använd skiftnyckeln i din bil eller en standardtvärskiftnyckel. Din skiftnyckel kan ha olika storlekar på öppningarna på olika ändar. Du hittar rätt storlek när skiftnyckeln glider lätt över muttern, utan att skallra. Det krävs en hel del kraft för få loss muttrarna. Om allt annat misslyckas, kan du använda din kroppsvikt eller stampa på skiftnyckeln. Med hjälp av din kroppsvikt eller genom att stampa riskerar du att strippa muttrarna, eftersom det är svårt att upprätthålla full kontakt. En kors skiftnyckel ger dig mycket mer vridkraft än en standard en-hands skiftnyckel.

Step 7: Lyft Upp Bilen Ungefär Så Här Mycket.

7. Pumpa eller veva domkraften för att lyfta däcket från marken. Du måste lyfta den tillräckligt högt för att avlägsna ditt punkterade däck och ersätta den med ett nytt.

När du lyfter, se till att bilen är stabil. Om du märker någon form av instabilitet, sänk domkraften och åtgärda problemet innan du lyfter bilen igen. Om du märker att domkraften lyft snett eller står lutande, sänk ner den och flytta den så att den kan lyfta rakt upp. Det är alltid en bra idé att ha en liten domkraft med dig i bilen. Med både en liten domkraft och standard domkraften så är du säker om något skulle ske.

Step 8: Lossa Muttrar

8. Ta bort muttrarna hela vägen. Vrid dem moturs dem tills de lossnar. Upprepa med alla muttrarna, sedan tar du bort muttrarna helt. Även om det är sällsynt, så har vissa fordon faktiskt omvänt gängade muttrar. Dessa är vanligt på mycket äldre bilar från Chrysler och GM. Gör det försiktigt för att inte skada fälgarna annars lär du få köpa nya fälgar.

Step 9: Ta Bort Däcket.

9. Ta bort däcket. Placera det punkterade däcket under fordonet i händelse av att domkraften ger vika. Det gör att fordonet kommer att falla på det gamla däcket, och förhoppningsvis leder till att förebygga skador. Om domkraften placerats på en plan, solid bas, bör du inte ha några problem. Däcket kan sitta fast på grund av rost. Du kan försöka slå på insidan av däcket med en gummiklubba för att lossa däcket, eller använd reservdäcket för att slå på utsidan av däcket.

Step 10: Placera Reservdäcket Rätt.

10. Placera reservdäck på navet. Var noga med att rikta in kanten av reservdäcket med hjulbultarna, sedan lägger du på muttrarna. Var noga med att installera reservhjul på rätt håll. Ventilskaftet ska vändas utåt, bort från fordonet. Om ditt fordon använder ekollon stil muttrar, så är det lätt hänt att dessa sätts på bakvänt. Var noga med att den avsmalnande delen av muttern är vänd mot hjulet när du drar åt den.

Step 11: Dra Åt Muttrarna För Hand.

11. Dra åt muttrarna för hand tills de är alla ordentligt på. De borde vara lättskruvade i början

Använd skiftnyckeln, dra åt muttrarna i form av ett stjärnmönster. Du ska alltså inte dra åt dem från höger till vänster eller tvärtom, utan istället rakt mot varandra. För att säkerställa att däcket är balanserat, dra inte åt muttrarna en i taget. Gå i ett stjärnmönster runt däcket, en mutter tvärs över den andra, skriva varje mutter ett helt varv tills de är lika fastskruvade. Undvik att använda så mycket kraft så du stör domkraften. Du ska dra åt muttrarna igen när bilen är nere. .

Step 12: Sänk Bilen Igen.

12. Sänk bilen utan att lägga hela tyngden på däcket. Dra åt muttrarna så mycket som möjligt.

Step 13: Gör Det Försiktigt

13. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften. Avsluta genom att dra åt muttrarna och sätt tillbaka navkapseln.

Step 14: Lägg Gamla Däcket I Bakluckan.

14. Placera det gamla däcket i bakluckan och ta den till en mekaniker. Få en uppskattning av kostnaderna för reparation av däcket. Små punkteringar kan repareras vanligtvis för en mindre summa pengar. Om däcket inte går att reparera, kan de ta hand om däcket och sälja ett nytt till dig.

Step 15: Hur Lägger Man En Fälg I Ett Däck?

Häftigt va? tar bara några sekunder.

Step 16: Så Här Gör Vi Ett Däckbyte På 1 Minut.

Be the First to Share

  Recommendations

  • For the Home Contest

   For the Home Contest
  • Game Design: Student Design Challenge

   Game Design: Student Design Challenge
  • Big and Small Contest

   Big and Small Contest

  Comments