Introduction: SPEAKERHOUDER X GSMHOUDER

Deze speakerhouder is speciaal ontworpen om op een hoofdsteun van een rolstoel geplaatst te worden. Hierbij hebben we ook een passende GSM houder gemaakt. Beide stukken zijn volledig parametrisch zodat bijna elke speaker en GSM kan gebruikt worden.

Step 1: BENODIGDHEDEN

DIY-versie:

1. 3D-printer

2. ABS-plaat 3mm

3. 2 vijzen

4. Rekker

Advanced versie:

1. Lasercutter

2. Aluminium 3mm

3. 2 vijzen

4. Rekker

Step 2: DIY SPEAKERHOUDER

Step 3:

Wanneer je de file van de speakerhouder ontvangt en deze opent, krijgt u volgend scherm te zien.

Step 4:

Daarna gaat u in het programma naar “Tools” en vervolgens klikt u door naar “Part Families”.

Step 5:

Vervolgens gaat u naar “Edit Spreadsheet”. Hier zal u een Excel bestand voor jou te zien krijgen waarin u dingen zal moeten aanpassen.

Step 6:

Hier zult u meerdere opties hebben. Als uw speaker een rechthoekige voet of geen voet geeft kiest uit 1 van de 3 bovenste opties. Als uw speaker een ronde voet heeft kiest u de laatste optie.

De volgende stap verloopt heel simpel. Wanneer u uw keuze gemaakt heeft hoeft u gewoon nog uw speaker op te meten en dit in te vullen in de kolommen C,D,E,F en G. Aan de rest van de kolommen moet er niets aangepast worden.

Wanneer u dit gedaan hebt selecteer je de volledige rij van de gekozen optie. Daarna duw je op “invoegtoepassingen”, “PartFamily” en “Apply Values”. Wanneer je dit in de juiste volgorde gedaan hebt zal het stuk op maat van uw speaker geladen worden.

Hierna hoeft u enkel nog het bestand op te slaan als “.stl”. Met deze bestands naam kunt u het dan in uw 3d-print programma steken en laten 3d-printen.

Step 7: ADVANCED SPEAKERHOUDER

Het advanced stuk wordt gelaserd in plaats van te 3D-printen. Hierbij veranderd dus enkel de laatste stap. Er moet een flat-pattern gemaakt worden van het stuk en dit op te slaan als dxf.. Flat-pattern is te vinden in de rechter bovenhoek van de toolbar.

Daarna hoef je enkel het dxf. bestand door te sturen naar de lasercutter.

Step 8: GSMHOUDER

Meet de breedte van de leuning waarop de GSM-houder moet komen.

Step 9:

Open de assembly, ga naar het partfamily rekenblad en maak een nieuwe leuning door de breedte die je juist hebt opgemeten in te vullen (in mm), en sla het stuk op.

Step 10:

Open de assembly, ga naar het partfamily rekenblad en maak een nieuwe leuning door de breedte die je juist hebt opgemeten in te vullen (in mm), en sla het stuk op.

Step 11:

Exporteer de flat pattern van het onderdeel “onderkant klem sheetmetal” naar DXF en lasercut het in een aluminium plaat van 2mm dik, en plooi het volgens de instructies van de flat pattern.

Step 12:

Laat het onderdeel “arm spuitgieten” spuitgieten, hiervoor moet je een kern-tegen kern spuitgietmal laten maken, best d.m.v. vonkerosie omdat het een zeer fijne, moeilijk freesbare vorm is. Je kan dit onderdeel ook laten printen moest men de vorm maar 1x nodig hebben.

Step 13:

Koop de standaardonderdelen Vleugelschroef M6 3 keer, moer M6 x60 2keer en Moer M6 x30 1 keer.

Step 14:

Assembleer alle onderdelen met behulp van de exploded view, kleef met lijm de magneet in de arm.

Step 15:

Zet de klem op de armleuning en span hem aan met de 2 vleugelschroeven onderaan de klem.

Step 16:

Hang met dubbelzijdige tape de metaalstrip centraal onderaan je GSM .

Step 17:

Plaats de GSM in de arm, en pas de hoek aan met de vleugelschroef.

Step 18:

Verbind de GSM met de box en speel muziek.