Introduction: Shocking Thumb Wrestling: Victory of the Lighting Thumb (V.O.L.T.)

Dit apparaat geeft duimpje worstelen een nieuwe twist: de verliezer krijgt een schok! Daarnaast telt het apparaat zelf af tot 3, zodat je nooit meer vals kan spelen.

Supplies

Technisch:

 • Arduino Uno
 • PCB
 • Schokpen
 • 1 10k ohm resistor
 • 1 22 ohm resistor
 • 4x AA battery pack (+4x AA batterijen)

PPC leidingstukken:

 • 1 PPC Einddop 50 mm
 • 1 Eindkap 75 mm
 • 1 Verloop 60x80 mm
 • 1 Verbindingsstuk 60 mm

Overig:

 • Aluminium folie
 • Contactlijm
 • Ductape

Step 1: Het Ontwerp En Bedrading

Het product bestaat uit een koker gemaakt uit PPC verlengstukken die op elkaar aansluiten. Een kleinere eindkap wordt gebruikt als knop, waar een staafje met een veer aan vast zit. Deze rust boven een PCB met een drukknop, die verbonden is met een INPUT pin van de Arduino.

Onder de knop is een tweede stukje PCB met een NPN transistor. Hiervan is de Emitter verbonden met de ground, de Base met een OUTPUT pin van de Arduino, en de Collector met een transformator+capacitor. De 3e draad van de capacitor is verbonden met de aluminiumfolie aan de zijkant van de koker. Ook is een aparte draad vanaf de 5V ingang (in dit geval naar de capacitor) verbonden met aluminiuimfolie op de bovenkant (de 'knop'). Deze stukken folie fungeren als elektroden.

De Arduino zelf zit helemaal onderaan de koker, verbonden aan de 4x AA battery pack die aan de buitenkant zit. Dit maakt het makkelijker om eventueel de batterijen te vervangen.

Step 2: De Code

De code voor de Arduino is hier te vinden:

Step 3: De Schok

Uit de schokpen haal ik de capacitor, waar een transformator aan vast zit (het kleine schijfje er onder, heel belangrijk!). De capacitor heeft 3 uitgangen. De rode draad gaat naar een 5V constante input (ik neem de 5V uit de Arduino), en witte naar de Collector van de NPN transistor. De derde, wat kleinere draad verleng ik en gebruik ik als één van de elektroden, in dit geval verbind ik deze met aluminiumfolie aan de bovenkant van de knop. Een aparte draad parallel aan de 5V is de andere elektrode, en gaat naar het aluminiumfolie aan de zijkant van de koker.

Step 4: De Knop

Ik gebruik twee staafjes die ik haalde uit de schokpen, maar je kunt van alles gebruiken. Deze lijm ik met contactlijm aan de binnenkant van de eindkap, en bevestig ik er een veer aan. Zorg ervoor dat de staaf de knop er onder nog kan indrukken.

Één van de elektroden verbind ik door een gaatje te maken aan de bovenkant en het vast te lijmen danwel vast te tapen. Hierboven komt een laag aluminiumfolie, bevestigd met ductape.

Het stukje PCB met de knop klem ik in de koker vast door het nét breed genoeg uit te zagen/knippen.

Step 5: Het in Elkaar Zetten

Het andere stukje PCB (met de transistor en capacitor) klem ik daar onder vast, ook weer door het exact breed genoeg uit te knippen (mocht het nog los zitten is dit op te lossen met lijm en/of ductape).

In de koker daaronder maak ik een gaatje waar de 3e draad van de capacitor uit kan steken. Deze draad plak ik vast en omhul ik met wat folie, waarnaa ik de gehele zijkant bedek met een laag aluminiumfolie zodat deze in contact staat met de draad. Beide elektroden zijn nu gereed.

Ik plak de Arduino zelf vast met een beetje tape aan de onderkant van de laatste koker, en plak alle kokers aan elkaar. In de laatste koker zit ook een klein gaatje waar de draden van de battery pack doorheen kunnen. De batterijen zelf plak ik aan de buitenkant vast.

Step 6: Logboek

Mijn logboek is hier te vinden: