Introduction: Slimme Nachtlamp (Dutch)

About: Creative Media & Game Technology student at Hogeschool Rotterdam

Door het volgen van deze instructable kan jij je eigen nachtlampje maken die aangaat op beweging. Zo hoef je ‘s nachts niet meer te zoeken naar het aan en uit knopje. Alle materialen en benodigdheden staan hieronder beschreven. Wil je een lampje die feller schijnt? Dan raad ik je aan het multiplex te vervangen voor acryl.

Step 1: Materialen

 • Multiplex 300 x 600 x 6mm
 • Acryl 9mm
 • Houtlijm
 • Adafruit circuit playground (incl. kabel)
 • Telefoon oplader (USB)

Step 2: Gereedschap

 • Laser snijder
 • 3D-printer
 • Schuurpapier
 • Stanley mesje

Step 3: Dimensies

 • De totale lamp neemt 130 x 160 x 80mm in beslag.

Step 4: Bestanden

Step 5: Materialen Uitsnijden

Snijd, met de lasersnijder, de LAAG_1.AI uit op een multiplex plaat van 6mm. Verander de instellingen in het bestand niet. Mochten er plekken zijn waarop de stukken er niet in een keer uitvallen kan je deze lossnijden met een stanleymes. Schuur eventuele splinters van het hout af en lijm de drie delen op elkaar met secondenlijm. Let er op dat de laag met het gat aan de zijkant in het midden zit. Anders is er geen ruimte om de kabel in de lamp te lijden. Je zult zien dat er een stuk overblijft met een andere vorm. Houd deze even apart, deze gaan we later gebruiken.

Step 6: 3D-printen

Print op de 3D-printer het bijgevoegde bestand (3D-print.obj) uit met de volgende instellingen: 0,20mm en 20%. Kies voor een lichte materiaalkleur. Dus niet zwart, grijs of donkerblauw.

Step 7: Coderen

Voeg op https://makecode.adafruit.com de volgende code in:

forever(function () {
 light.setBrightness(255)
 if (input.acceleration(Dimension.X) > 0.1) {    light.showAnimation(light.rainbowAnimation, 20000)
   light.setAll(0x000000)
 }
}) 

Sluit de Adafruit aan op je pc, klik op save, en sla dit bestand op op de Adafruit. De LED’s van de Adafruit zullen nu aangaan op beweging.

Step 8: Acryl Snijden

Snijdt LAAG_2.ai uit op twee lagen transparant acryl van 9mm. Gebruik hiervoor de rayjet trotec met de volgende instellingen: power 100, speed 1. De lasersnijder moet drie keer snijden om door het acryl heen te komen. Zorg er dus voor dat je de plaat tussendoor niet verschuift.

Step 9: Acryl Samenvoegen

Bevestig de twee acryl platen op elkaar met secondenlijm. Bevestig het stukje hout, wat je apart hebt gehouden, bovenop de lagen acryl met secondelijm.

Step 10: Laag 1 Vs. Laag 2

Bevestig de tweede laag op de eerst laag met secondelijm.

Step 11: Alles Samenvoegen

Bevestig vervolgens de 3D-print op de tweede laag.

Step 12: Adafruit Bevestigen

Stop de kabel van de Adafruit door het gat en sluit de adafruit aan. Zorg ervoor dat deze met de telefoon oplader in het stopcontact zit. Het lampje is nu compleet en zal aangaan als je deze verschuift/aanraakt.

Step 13: Eindproduct

Je hebt nu een mooi nachtlampje gemaakt die aangaat als je 'm aanraakt!

Step 14: