Introduction: Soitin Arduinolla

Tätä työtä oli suhteellisen helppo tehdä, mutta oli myös muutamia pieniä ongelmia varsinkin koodin kanssa. Tätä soitinta voi käyttää esim. kaverien kanssa juhlimiseen tai sitten voi ihan yksikseenkin soitella tätä. Virtalähteenä voit käyttää 5-12v paristoa, mutta voit käyttää tietokonettakin.

Tarvikkeet:

Arduino Uno 1kpl.

USB-kaapeli (A/B)

johtoja

painonappeja (voi valita määrän)

Piezokaiutin 1kpl.

koekytkentälevy

Step 1: Asennus

Asenna komponentit kuvien mukaisesti. Johdot, jotka vievät virtaa napeille, on viritetty digitaalisiin portteihin 2-8. Piezokaiuttimeen virtaa vievä johto on kiinnitetty digitaaliseen porttiin 12. Viimeisen johdon toinen pää on kytketty koekytkentälevyn negatiiviseen napaan ja toinen pää on kytketty digitaaliseen GND-porttiin.

Step 2: Koodi

Kirjoita sitten koodi soittimelle Arduinolla. Itse tein koodin ensin ArduBlockille ja sitten latasin sen Arduinolle. Voit kuitenkin kirjoittaa koodin suoraan Arduinolle tästä:

Ylempi koodi on napeille. Huomaa, että sama koodi toistuu seitsemän kertaa. Nappien määrä siis määrää koodin toistuvuuden eli montako kertaa koodi kirjoitetaan uudelleen. Muista kuitenkin aina vaihtaa numero ennen INPUT- ja ennen HIGH-sanaa.

Alempi koodi on taajuuden säätelemiselle eli napin äänen korkeudelle. Muista taas vaihtaa digitalRead:in jälkeinen numero riippuen digitaalisen portin numerosta, johon johto on kytketty. Myös tone-koodin keskimmäinen osa pitää vaihtaa, ellei halua yhtä taajuutta jokaiseen nappiin. Ylemmässä kuvassa on näytetty koko ensimmäinen koodi, mutta alemmassa on vain näytetty esimerkki toisesta koodista. Kun olet kirjoittanut koko koodin, voit lähettää sen sitten laitteseen.