Speaker in Een Goudstaaf

Introduction: Speaker in Een Goudstaaf

Inleiding
Altijd al een speaker in een goudstaaf willen hebben, maar niet het geld ervoor hebben? Dan is dit de oplossing! Maak met behulp van hout een speaker die sprekend lijkt op een goudstaaf!

#StadslabRotterdam #Fablab

Step 1: Benodigheden

Het volgende materiaal en materieel is nodig:

Materieel:
*
3D-printer
* Laser-/ grafeermachine
* Soldeerbout
* Zaagmachine

Materiaal
*
Speaker
* Hout MDF of iets dergelijk (50 x 50 cm)
* Plastic voor 3D-printer
* Scharnier
* Magneet
* AUX/ DC-USB kabel
* Goudverf

Step 2: Bouwtekeningen

Deze tekeningen zijn slechts als voorbeeld. Afhankelijk van het formaat van de speaker en eigen wens, kan de goudstaaf andere afmetingen hebben. Datzelfde geldt voor de plastic houder voor de mobiel. Deze houder is ontworpen voor een Iphone 5 met een beschermhoesje erom heen.

Step 3: Stap 1: Zaagwerk En Timmerwerk

Allereerst zijn de benodigde vlakken nodig om de goudstaaf te maken. Teken deze daarom uit op het hout en zaag ze uit. Dit kan met de hand worden gedaan, of met een elektrische zaag.

Vervolgens zijn er een aantal gaten nodig. Hierin worden namelijk de speaker en batterijhouder geplaatst. De gaten zijn afhankelijk van jou gekozen speaker.

Daarna kan de goudstaaf in elkaar worden gezet. Ik heb gebruik gemaakt van houtlijm en kleine spijkers, waardoor de box stevig in elkaar zit. Let op het plaatsen van het middelste dwarsplankje. Deze schermt het elektronische apparatuur af en hierdoor ontstaat ook gelijk een opbergvak in de speaker.

Let op: het dak van de goudstaaf nog niet plaatsen, net als één van de kopse kanten van de goudstaaf. Dit in verband met het maken van het scharnier en het graveren van het dak.

Ten slotte kan de goudstaaf in de gewenste kleur worden gespoten.

Step 4: Stap 2: 3D-printen En Graveren

Nadat de goudstaaf voor een deel in elkaar is gezet, kan de houder worden geprint. Nadat deze klaar is kan deze ook in het goud worden gespoten.

Verder kan het dak gegraveerd worden met behulp van een laser. Afhankelijk van eigen smaak en keus kan de diepte van het graveren worden bepaald.

Nadat de deksel en de houder beide goud gespoten zijn, kan de houder op de deksel worden geschroefd.

Step 5: Stap 3: Soldeerwerk En De Laatste Puntjes

Als één van de laatste dingen, moet de speaker geplaatst worden. Doe dit zo laat mogelijk, zodat de kans klein is dat de speaker beschadigd wordt. Bij de speaker die ik heb gekocht, waren de draadjes erg dun en kwetsbaar. Ik heb daarom alle draden van de batterijhouder naar de 2 speakers opnieuw gesoldeerd met dikkere en stevige draden.

Nadat de speakers zijn geplaatst, kan het dak worden vastgelijmd en gespijkerd. Ten slotte moet aan de kopse kant nog een houten vlak worden geplaatst. Door middel van scharnieren en mageneten ontstaat er een luikje, wat toegang geeft tot het opbergvak.

Step 6: Resultaat En Tips

In het korte filmpje hierboven is het eindresultaat te zien.
Tips voor de makers:
* Hou goed rekening met de dikte van je materiaal
* Om kleine naden in het hout weg te werken kan gebruik gemaakt worden van kneedbaar hout.
* Afhankelijk wat je wilt investeren in het eindresultaat, kan ander materiaal en een speaker een betere muziekkwaliteit leveren.
*Ten slotte kan de goudstaaf opnieuw worden geverfd, zodat kleine beschadigingen tijdens het maken niet meer opvallen.

Succes!

Be the First to Share

  Recommendations

  • Pi Day Speed Challenge

   Pi Day Speed Challenge
  • Trash to Treasure Contest

   Trash to Treasure Contest
  • Sculpt & Carve Challenge

   Sculpt & Carve Challenge

  Comments

  0
  seamster
  seamster

  4 years ago

  Very cool!