Introduction: Spel Arduino: Get Off My Lawn!

Dit is het spel: get off my lawn! Gemaakt met de arduino. Het is een famillie spel voor kinderen vanaf 7 jaar. Het doel van het spel is om eerder de bal te pakken te krijgen dan je medespeler. Je hebt de bal als je op te tegel staat, waar de bal zich op dat moment bevind. Als je tijdens het spelen op een verkeerde tegel staat, word het raam van de oude man rood en klinkt er een buzzer. Je bent gezien! Je moet dan weer opnieuw beginnen. Zie voor verdere uitleg de spelregels.

Wat heb je nodig voor dit project:

 • Minimaal 40x40 cm aan hout (zie foto)
 • Minimaal 100x3x1 cm lange hout staaf (dun, zie foto)
 • Minimaal 100x3x3 cm lange hout staaf (dik, zie foto)
 • Arduino Uno + kabel
 • Perfboard
 • Breadbord jumper wires/draden (minimaal 8)
 • 1x rood LED lampje
 • 1x weerstanje kleuren: rood - rood - paars - zilver
 • 4x weerstanje kleuren: geel - oranje - blauw - paars
 • houtlijm
 • verf in de kleuren: bruin, wit, rood, blauw, zwart en geel
 • plexiglas minimaal 10x10 cm
 • 3 houte popetjes van 4,5 cm
 • 1 houte popetje in de vorm van een oude man 9,5 cm
 • minimaal 15x grote sponzen van 14x9,5cm
 • een stukje stof van minimaal 10x10cm
 • schaar
 • zaag
 • boormachine
 • minimaal 8 spaanplaatschroef 3,0 x 35 mm

Step 1: Concept Uitwerken

Ik begon met het digitaal uitwerken van mijn spel. Ik maakte een soort van blauwdrukken zodat ik wist hoe ik alles kon gaan bouwen. Deze kan je hierboven vinden!

Step 2: De Bedrading

Bovenstaande foto kan je overnemen voor de bedrading. Verbind alle draden zoals aangegeven op de foto. Maak de draden extra lang. Dan heb je namelijk meer "speling" bij het aansluiten van de draden in het huisje. Ook heb je dan meer ruimte voor het vastmaken van het lampje en de buzzer in het huisje.

Step 3: Arduino Code

Bovenstaande code kan je over typen in de arduino.

Step 4: De Behuizing Van Het Spel

De behuizing van het spel. Let op de maten voor het zagen van het hout. Nadat je alle maten hebt opgeschreven, kan je gaan beginnen met het zagen van het hout.

Step 5: Het Hout Zagen Voor Het Spel

Let bij het zagen van het hout, vooral op de afmetingen die je zag bij stap 4. Voor het aan elkaar maken van het hout heb ik, tussen elke verbinding, een balk hout vastgelijmd met houtlijm. Op deze manier blijft het hout goed zitten (zie foto 3). Voor de achterkant van het huisje heb ik een gat in het hout geboort. Dan kan de snoer van de arduino namelijk door het huisje heen (zie foto 4). Om het mannetje te laten staan in het huisje, heb ik dezelfde balk gebruikt als op foto 2, en die onder zijn voeten vastgemaakt. Op deze manier kon ik hem aan het huisje plakken.

Voor de bedrading heb ik bij elke cirkel 2 gaten gemaakt. De gaten zijn ongeveer 3mm. Op deze manier kunnen de draden er gemakkelijk doorheen, zonder het spel te veel aan te tasten.

Step 6: Het Maken Van Het Gras Voor Het Gazon + De Struik

Voor het maken van het gazon heb de onderkant van een aantal sponzen afgetrokken. Hier heb ik gaatjes in geknipt die ik vervolgens weer op mijn spel heb aangebracht met bison kit. Voor het maken van de stuik heb ik de buitenste laag van de spons gepakt, deze in de vorm van een struik geknipt en vervolgens het groene gedeelte van de spons er omheen gedraaid en vastgemaakt met bisonkit (zie foto 3). De zijkanten van het huis zijn ook met de bovenkant van sponzen beplakt (zie foto 5).

Step 7: Het Verven Van Het Huisje En De Poppetjes

Ik ben begonnen met het testen van de kleur op het hout (zie foto 1). Ik kan je aanraden om dit ook te doen! Op deze manier voorkom je dat de kleur niet overkomt zoals je had bedoelt. Ik heb het huisje donkerbruin geverfd. Ik ben niet met te veel lagen over het hout heen gegaan, want het is juist mooi om de vormen van het hout terug te zien in het huisje. De binnenkant van het huisje heb ik zwart geverfd en de tegels wit.

De poppetjes heb ik geverfd in blauw en wit om ze zo goed van elkaar te onderscheiden. De oude man heb ik gekocht bij de flying tiger. Ik hoefde alleen nog maar zijn gezicht aan te passen om hem zo wat gemener te laten kijken.

Om de poppetjes te laten reageren op de bedrading in het huisje, heb ik een magneetring onder beide poppetjes aangebracht van ongeveer 3cm. Zo staan ze stabiel en werken ze op de bedrading.

Step 8: De Overige Stukken + Beplakken Huisje

De bouw van het huis is in principe klaar. Mocht je dit willen nabouwen, is het aan te raden om je eigen stukken te bedenken.

Het matras op foto 1 heb ik gemaakt door een spons in kleine stukjes te knippen. Om de spons heb ik stof aangebracht.

Voor de voetbal heb ik het hoofdje van een van mijn poppetjes afgezaagd. Ik ben hier toen overheen gaan schilderen met verf.

De hond heb ik gemaakt door een foto van een hond uit te printen en deze vervolgens op een stuk hout aan te brengen. De pijl is ook een foto. Deze heb ik met bison kit lijm aangebracht voor extra stevigheid.

Voor de onderkant van de stukken heb ik een plat stukje hout afgezaagd. Deze heb ik beschilder met witte verf. Vervolgens heb ik de stukken erop aangebracht met bison kit.

Voor het beplakken van de tegels in de tuin en de deur, heb ik foto's van internet gebruikt. Deze heb ik uitgeprint en op het huisje gelijmd. Dit is alleen voor persoonlijk gebruik!

Step 9: Overige

Het is aan te raden om je eigen design spelregels en kaartjes te maken. Voor het maken van de kaartjes en de spelregels heb ik foto's van internet gebruikt. Dit is dus alleen voor persoonlijk gebruik! Ik heb de kaartjes opgemaakt in indesign. Ze zijn 10x5cm. De spelregels"+ de kaartjes kan je vinden hieronder. Het is aan te raden alles uit te printen op wat dikker papier voor een betere kwaliteit.