Introduction: Sunrise Alarm Klok

benodigdheden:

-arduino( ik gebruik de uno)

-kabels

-10k weerstand

-foton weerstand

-led lichtje

-klikker

Step 1: Stap 1: Codeer Programma

om een arduino te kunnen coderen moet je het programma downloaden van de site. hier onder is de link naar de download pagina:

https://www.arduino.cc/en/Main/Software

Step 2: Stap 2: Code

Typ de code in het plaatje over, en zorg er voor dat je geen typ fouten maakt. een foutje kan er voor zorgen dat je code niet werkt.

de getallen in de zwarte vakjes kan je aanpassen aan de hand van persoonlijke smaak. de 500 is de hoeveelheid licht die nodig is om het alarm af te laten gaan. de 0.01 is hoe snel het led lichtje aan gaat, hoe kleiner dat getal hoe trager hij op volle kracht komt.

als je klaar bent met de code, is er links boven in het programma een knop met een pijltje naar rechts. daar kaar me kan je de code die je net geschreven hebt uploaden naar de arduino. ik raad aan om hier mee te wachten tot de hardware ook helemaal klaar is.

Step 3: Stap 3: Hardware

ik heb voor deze stap een diagram toegevoegd.

de rode vlakken met 10000 er op zijn de weerstanden en de cirkel links onder in is de foton weerstand.

de rest zijn allemaal draden, behalve de draden met pijltjes, maar daar staat onder wat het zijn.

Step 4: Stap 4: Test

Nu de code en hardware klaar zijn is het tijd om de code naar de arduino te uploaden. zoals ik eerder zij doe je dat met het pijltje links boven in het programmeer programma. als dat gedaan is kan je gaan testen of de licht gevoeligheid goed is en of de led snel genoeg aan gaat en je waarden die je hebt ingevuld gaan tweeken tot ze perfect voor jou zijn.

Step 5: Conclusie

persoonlijk heb ik om de elektronica te beschermen een klein simpel doosje gemaakt van karton. ik heb voor simpel karton gekozen omdat ik in dit project alleen maar met de basis starter kit voor arduino gewerkt heb.

zelfs voor de starter kit is dit nog een simpel design omdat ik in tijdsnood zat. daarom heb ik er dus voor gekozen om met het simpele thema door te gaan in het doosje.