Introduction: Treasure Run - Board Game

Dit is wat ik gemaakt heb voor het schoolproject, If this Then That.
Het is een bord spel dat digitaal registreert waar de pionnen staan. Het bord reageert hier op om door kans berekening een lampje te laten branden. Je trekt dan een kaart en op de kaart staat verdere uitleg over wat die kaart betekend.

Supplies

Arduino uno pakket HKU, te vinden op floris.cc

24 Paperclips

Lijm pistool

Soldeer set

Basis kennis 3D moddeling

Basis kennis 3D printen

Step 1: Brainstormen

Wat voor mij erg heeft geholpen is het denken richting games. Ik wil
graag games maken. Toen ik het pakketje gezien had dat we moesten bestellen had ik al enkele leuken ideeën, bijvoorbeeld met druk gevoelige tegeltjes. Omdat we weinig tijd hadden moest ik wel gaan kijken wat haalbaar was. Ik heb veel iteraties gedaan en uit getekend. Hier uit ben ik gaan kiezen, ook achteraf heb ik weer opnieuw moeten kiezen, omdat je toch bepaalden dingen tegen komt op je weg.

Ik heb er bijvoorbeeld voor gekozen om met paperclips te werken om stroom te geleiden in plaats van pinnen die mijn pion aan raken. De bedoeling was dat de pion op een vakje stond en door welke kabels aangeraakt werden het Arduino bordje kon zien welke pion er staat. Dit heb ik moeten schappen, omdat ik niet op de millimeter nauwkeurig draden kan knippen en lijmen.

Als je een project start kan je vaak het beste beginnen met brainstormen. Ik zou zelf eerst alles opschrijven en zodra je niks meer weet verder te gaan op de dingen die je wilt en alvast dingen te gaan weg strepen.

Step 2: Making It

Eerst heb ik uitgewerkt waar ik aan dacht!
Ik ben 3d moddeltjes gaan maken van mijn pionnen, daarna van wat plaatjes die ik ook wilde gebruiken.

Ik ben in dit project juist een beetje gaan werken aan mijn Artist kant, omdat die juist erg slecht is! Door dit project is die ietsje beter geworden. Ik ben erg tevreden met al mijn 3D moddels en prints.

Ik ben daarna het bord gaan uitwerken, ik heb eerst een test doos gemaakt om te testen welke connectie punten ik wilden. Toen ben ik er achter gekomen dat paperclips de trick gingen doen voor mij.

Step 3: Code

Ik ga geen overzicht van mijn kabels doen puur, omdat dat bijna niet gaat. Mijn Arduino pult de stroom en kijkt of die connected is ja of nee. Dit doet die door kabels dat is alles. En hij doet kansberekening en lampjes aan sturen. Source code stuur ik wel mee.
Project:

https://studenthome.hku.nl/~mikey.woudstra/assets/...

Vragen mag, stuur een message via dezelfde website onder contact.

Step 4: Final

Het maken van de kaarten heb ik gelukkig hulp voor gekregen! En ze zien er super uit. Dit en het afmaken van het project zijn mijn finishing touches.