Introduction: Valentijns Confituurtaart

Niets is eenvoudiger dan het maken van een lekkere confituurtaart met slechts 5 ingrediënten.

Volg deze acht simpele stappen om een geliefde te verassen op een originele manier, waarvan je al snel begint te watertanden.

De benodigdheden zijn:

  1. confituur naar keuze, zorg ervoor dat u minstens 200 gram heeft.
  2. boter
  3. bloem
  4. 2 rollen kruimeldeeg
  5. een ei
  6. (eventueel nog wat poedersuiker)
  7. een bakvorm
  8. een vork
  9. een tas
  10. keukenpapier

Step 1: Het Voorverwarmen Van De Over

Laten we starten.

Om te beginnen kunt u uw over voorverwarmen tot 180 graden. Als u dit als eerste doet, zult u straks niet moeten wachten om uw confituurtaart in de oven te steken.

Step 2: Het Voorbereiden Van De Bakvorm

Vergeet vooral niet om uw handen te wassen vooraleer u begint met bakken.

Wrijf een klontje boter over het gehele oppervlak van de bakvorm open met wat keukenpapier. Zorg dat de bakvorm bedekt is met een dun laagje bloem. U moet zeker niet overdrijven met de boter en de bloem, maar zorg dat er voldoende aanwezig is. Wij hebben een eetlepel boter en twee theelepels bloem gebruikt.

Deze stappen zorgen ervoor dat je de taart makkelijk uit de bakvorm krijgt als hij eenmaal klaar is. U kan ook bij de volgende stap het bakpapier van de bladerdeeg in de bakvorm leggen. Als u dit doet moet u geen boter en bloem meer gebruiken.

Step 3: Bladerdeeg in De Bakvorm Leggen

Leg uw beslag in de bakvorm en snij al het deeg dat er langs de zijkanten uitkomt weg. U kan natuurlijk ook uw eigen deeg maken.

U kan de kruimeldeeg met het bakpapier in de bakvorm leggen, maar wij verkiezen liever wat boter en bloem.

Neem vervolgens een vork en prik enkele keren met de vork in het deeg. Vergeet ook de zijkanten niet! Dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen in het deeg ontstaan tijdens het bakken.

Step 4: Confituur Toevoegen

Vervolgens mag u de confituur over het deeg uitstrijken. Zorg ervoor dat de onderkant volledig bedekt is met confituur. Wij hebben één pot confituur van 250 gram gebruikt. De hoeveelheid die u gebruikt mag u zelf kiezen natuurlijk.

U mag ook kiezen welke confituur u gebruikt maar de meest gebruikte confituur bij confituurtaart is abrikozenconfituur.

Step 5: Vormen Uitsnijden

Neem uw tweede vel kruimeldeeg.

Snij er 3 hartjes uit, wij hebben hiervoor een vormpje gebruikt, maar het gaat ook met een mes. Als u een grotere taart wil maken kan u meerdere hartjes uitsnijden, maar dan moet u straks ook meer reepjes uitsnijden.

Snij nu ook enkele reepjes van uw kruimeldeeg. Als u 3 hartjes hebt uitgesneden, snij dan 6 reepjes uit die elk ongeveer de helft van de diameter van de bakvorm zijn. Zorg ervoor dat de reepjes niet te dik zijn. Reepjes van 1 centimeter breed zijn al voldoende.

Step 6: Vormen Beleggen

Neem uw drie uitgesneden hartjes en leg ze in een driehoek op de confituur. Zorg ervoor dat ze met hun punt de rand van de taart raken.

Leg vervolgens drie van de uitgesneden reepjes op de confituur. Leg ze zodanig dat de taart mooi in drie stukken wordt verdeeld.

Neem nu de overige drie reepjes en snij ze elk opnieuw in twee delen, zodanig dat u opnieuw zes kleine reepjes heeft. Leg nu twee kleine reepjes in het midden van één van de drie lange reepjes. Laat de kleine reepjes van het midden van het lange reepje naar de rand van de taart lopen. Doe dit hierna nog twee keer op de andere twee lange reepjes.

Step 7: Een Ei Roeren

Nu gaan we een ei roeren om straks het eigeel over het deeg te smeren. Zo zullen we een mooie kleur krijgen.

Neem uw ei en doe het open in een kom. Zorg ervoor dat bij het openbreken van de schaal er geen stukjes schaal in de kom vallen, anders kan het zijn dat er stukjes schaal in uw taart zitten.

Roer in het eiwit en eigeel tot het geheel goed gemengd is.

Step 8: Bestrijken Van Het Deeg

Voor het smeren van het eigeel op het deeg heeft u een borsteltje nodig. Als u dit niet heeft kan u het ook met uw vingertoppen doen, maar was dan zeker nog eerst uw handen opnieuw.

Smeer het deeg in met het eigeel. Alles moet mooi bedekt zijn met een dun laagje eigeel. Dit zorgt ervoor dat het deeg een goudkleurige kleur krijgt.

Step 9: In De Oven Zetten En Afkoelen

Het enige wat er nu nog moet gebeuren is de taart in de oven zetten.

Zet de bakvorm in uw over voor ongeveer 20 minuten op 180 graden. Haal de taart na 20 minuten uit de oven en zet hem op een plaats waar hij rustig kan afkoelen. Na een half uur is de taart zeker volledig afgekoelt en kunt u genieten van uw zelfgemaakte valenteinstaart!

Step 10: Afwerking

Als afwerking kunt u na het afkoelen van de taart er nog wat poedersuiker overstrooien, dit zal wat extra smaak geven aande taart.

De taart is nu klaar, geniet er samen van met uw geliefde!

Smakelijk!