Laser Cut Bird

Introduction: Laser Cut Bird

Als bedanking voor de leerkrachten van mijn kinderen maak ik graag iets persoonlijks. Inspiratie haal ik bij het klassymbool. Dit jaar zit mijn dochter in de vogeltjesklas. Vandaar...

Supplies

4mm MDF plaat

lasercutter

Step 1: Design

Ik tekende de verschillende onderdelen van de vogel met de hand. Inspiratie hiervoor vond ik op Pinterest.
Deze tekeningen scande ik in en bewerkte ik in het programma Inscape. Het is wel wat gepruts om dit uiteindelijk tot een bruikbare vector tekening te brengen (daarvoor ken ik de kneepjes van Inscape nog niet voldoende). Daarna personaliseerde ik de vogeltjes door er nog een kleine bedanking op te schrijven. Normaal gezien perfectioneer ik dit beter, maar dit projectje werkte ik af, terwijl ik wachtte in het fablab tot een ander project van mij uitgesneden was. Ik had niet veel tijd om een andere keer terug te komen om dit project uit te snijden, dus er was wat tijdsdruk bij.

Step 2: Laser Cutting

In Leuven heb je van de KULeuven een Fablab. Hier kan je gratis lasercutters gebruiken, zolang je je bestanden online deelt.
Hier ging ik dus heen om mijn zwaluwtjes uit te snijden. Ik gebruikte een 4mm MDF plaat.

Step 3: Decopatch

Omdat MDF maar MDF is en niet zoveel uitstraling heeft, bekleefde ik de vogeltjes met Decopatch papier dat ik kocht bij de Banier in Leuven. Dit is papier in verschillende vrolijke kleuren en motiefjes dat vlot gekleefd kan worden op verschillende soorten oppervlakken, zowel vlak als onregelmatig.
Het resultaat zijn kleurrijke, vrolijke vogeltjes!

Be the First to Share

  Recommendations

  • Make it Glow Contest

   Make it Glow Contest
  • Cold Challenge

   Cold Challenge
  • Game Design: Student Design Challenge

   Game Design: Student Design Challenge

  Comments