Introduction: Brug Naar De Buren

Wat als je een buurmeisje/jongen hebt en je wilt er vaak mee gaan spelen, dan kunnen je ouders je niet blijven over de haag of over de draad doorgeven. Ze worden er ook niet jonger op. ;) Als je geen 2 speeltorens hebt, is dit niet mogelijk om te maken. De torens moeten recht tegenover elkaar staan. Elk in een van de aangelegen tuinen.

Step 1: Benodigdheden

- hout: balken voor basisstuctuur

- houten planken (vb. vlonderplanken) voor het loopstuk

- houten balken voor de leuning

- houten plankjes voor de leuning

- spijkers

- 2 speeltorentjes, in elke tuin 1

- boormachine & zaag

- rolmeter

- schuurpapier

- glijbaan en/of trap (naar eigen keuze)

-verf en verfborstel (indien gewenst te schilderen)

Step 2: Naar De Winkel

Ga naar de winkel en voorzie je van het nodige materiaal. Als je creatief bent kun je de speeltorens zelf maken. Als je geen speeltoren hebt is dit niet mogelijk om te maken. Meet de afstand tussen de plaats waar de torens staan.

Step 3: Wandelstuk

Zaag in de toren een opening waar de brug makkelijk toegankelijk is. We beginnen met het wandelgedeelte. Meet de breedte van de opening en zaag het hout voor het loopstuk even breed. Zaag zoveel planken als nodig om de afstad tussen de torentjes te vullen. Als deze gezaagd zijn op gelijke lengte, maak je de basisstructuur.

Step 4: Basisstructuur

Voor de basisstructuur gebruik je dikke en stevige balken. De balken staan parallel naast elkaar. Als er een verschil van hoogte is tussen de openingen van de torens, dan gebruik je meerdere balken die het hoogteverschil corrigeren.

Step 5: Voeten in De Lucht

Boor alle kleine plankjes op de basisstructuur. De plankjes liggen naast en tegen elkaar. De constuctie maak je nu vast aan de openingen van de torentjes.

Step 6: Leuningen

Nu maken we de leuningen. Eerst boor je de houten planken verticaal en loodrecht op het loopstuk. Vervolgens bevestig je de balken, die je gebruikt om je aan vast te houden, aan de netgeboorde planken. De balken moeten horizontaal en evenwijdig met het loopstuk en de grond liggen.

Step 7: Afwerking

Nadat je de leuningen gemaakt hebt, zorg je dat die veilig is voor de kinderen. Dit kun je doen door de leuningen glad te maken. Het beste middel daarvoor is schuurpapier. Zo kunnen je kinderen alvast geen last hebben van splinters

Step 8: Toegankelijkheid

Nadat je de brug gebouwd hebt, kun je een glijbaan en/of trap aan het speelhutje bevestigen, zodat je gemakkelijk en efficiënt de brug kan gebruiken.

Step 9: Extraatje

Nu de brug klaar is, is het tijd voor de afwerking. Best schuur je nog een laatste maal de leuningen om zeker splinters of ongelukjes te voorkomen. Vervolgens kun je de brug in een mooi kleurtje schilderen. De kleur die je kiest beslis je natuurlijk zelf. Deze stap is een extraatje, dit hoef je niet te doen.

Step 10: Slot

Nu is de brug helemaal klaar. Laat de kinderen er nu maar gretig gebruik van maken.