76Views5Replies

Author Options:

I am frustrated with the way posting works in the forums. Answered

I just spent the last hour writing a post in the forums, only to have the software delete the whole post when I attempted to add a photo to it. This is completely frustrating, mostly because I know it could have been avoided.

Sure, now I've learned my lesson to save my post before attempting to add a photo, but what little I know of web programming tells me this minor disaster could have been avoided with a simple prompt to save what I had already written before adding the file for the photo.  I was very nearly done with the whole post and now I have to type the whole thing over or decide if it's even worth it to do so. I got up early this morning so I could complete that post.

Is there any way the programmers for Instructables could look into an auto-save feature or a prompt to remind users to save their work before adding photos?  Instructables may be missing out on some very good content for their forums from people who don't feel like re-typing a lengthy post.

Sincerely,

GeekTinker

Comments

The forums are retiring in 2021 and are now closed for new topics and comments.
0
Kiteman
Kiteman

5 years ago

If you don't hit publish, they should automatically be saved as drafts.

However, a simple workaround would be to upload your images before you type any text.

0
Downunder35m
Downunder35m

Reply 5 years ago

I have the feeling we have more workarounds than working functions LOL

0
Kiteman
Kiteman

Reply 5 years ago

It is more of a preventative suggestion than a workaround - it's never happened to me, and I can't remember the last time anybody else complained about it happening.

My guess is that there was a problem with the connection, maybe the author's computer was working with a cached version of the page, rather than one on the actual website servers.

0
GeekTinker
GeekTinker

Reply 5 years ago

No connection issues and was not working with a cached version of the page here. I have quite a bit of experience with computers, connectivity, and blogging using various formats over a diverse number of websites.
At best, the forum posting here is clunky and underdeveloped.
I do have to use the old format for uploading photos, though. I suspect that the switch to the old uploader is what caused the issue. I haven't had time for further research.

0
Brooklyntonia
Brooklyntonia

5 years ago

I'm sorry this happened to you. I know how it feels, but I can't remember the last time this happened to me. I don't think it's a common and repetitive problem.