312Views19Replies

Author Options:

Instructables is cranky when I try to Publish a new instructable. Answered

When I click "publish", it says: "Oops! We couldn't understand your request. Please contact us to tell us as much detail as possible about what you were trying to do when this happened."

.. All I did was click "Publish" on my current draft version. Suggestions?

Discussions

The forums are retiring in 2021 and are now closed for new topics and comments.
0
ffmrr
ffmrr

3 months ago

This same thing is happening to me and I have like 4 hours to enter a contest.

0
HomeKid
HomeKid

Reply 3 months ago

I'm experiencing the same issue....

0
Penolopy Bulnick
Penolopy Bulnick

Reply 3 months ago

I'm sorry for the trouble you are encountering. We've had a few people with this issue so we are looking into it but are unsure when we'll figure out what is going on. Don't worry that you were unable to enter the contest by the deadline. We understand that sometimes the site won't cooperate, just email us at service@instructables.com after you are able to post the project and we'll take care of it :)

0
Penolopy Bulnick
Penolopy Bulnick

Reply 3 months ago

You should be able to post your projects now. If you were attempting to enter the Super Size Speed Challenge and were not able to, just let me know and I can take care of it.

0
ffmrr
ffmrr

Reply 3 months ago

It just worked for me, so try again.

0
ThirdEarthDesign
ThirdEarthDesign

Reply 3 years ago

I was having the same problem earlier when trying to edit an existing Instructable, I tried it in another browser (Chrome) and it worked first time. FYI I was having the problem in Firefox. Alternatively you could try clearing your browser cache (particularly your cookies) and see if that makes any difference.

0
ThirdEarthDesign
ThirdEarthDesign

Reply 3 years ago

I just noticed that the Instructables site has just switched to using secure HTTPS, this was probably the reason for the troubles. Try it again, probably be fine now.

0
DragonDon
DragonDon

6 years ago

I can't upload Vimeo iframe codes and I can't publish the 'ible either. Just refreshes the page. Tried in both FireFox and Chrome. What did they do?!

Full Preview link: https://www.instructables.com/id/EG8POV6HQ1E019E/

0
mikeasaurus
mikeasaurus

Reply 6 years ago

You need to include a picture so we can use it as a thumbnail when the project is indexed; even for a video Instructable.

0
DragonDon
DragonDon

Reply 6 years ago

You mean like the one I already have there that is getting ignored?

http://imgbin.org/index.php?page=image&id=16210

http://imgbin.org/index.php?page=image&id=16211

0
mikeasaurus
mikeasaurus

Reply 6 years ago

Are you using the mobile or the desktop version of the site?

0
DragonDon
DragonDon

Reply 6 years ago

Desktop.

The Mobile version has issues that I may address another time, completely unrelated to this though.

0
mikeasaurus
mikeasaurus

Reply 6 years ago

Try to create new instructables in the new editor and hit "embed" at the top. You should be able to post a link like this into the new editor's embed modal

https://vimeo.com/NUMBER

Did that work?

0
mikeasaurus
mikeasaurus

Reply 6 years ago

Looks like Vimeo changed up how they handle video (default is now HTML5). We're looking into how we can make this work on our end.

0
Berkana
Berkana

6 years ago

Ditto. Same thing happened to me, but instead of "Oops!..." nothing happened. I was also using the old editor.

(I'm using Chrome Version 31.0.1650.63 on MacOS 10.9.1)

0
Penolopy Bulnick
Penolopy Bulnick

6 years ago

Was it in the old or new editor? Can you send me a link to the Full Preview of it so we can take a look?

0
biobonnie
biobonnie

Reply 6 years ago

Argh, now it's working fine and I can't replicate the problem. Oh well, sorry to bother you. :)

0
Penolopy Bulnick
Penolopy Bulnick

Reply 6 years ago

No problem! As long as it works, that's what matters :)