Introduction: Hoe Maak Je Een Simpele Beat Met Fl Studio?

Met dit instructiefilmpje willen we jullie tonen hoe je een simpele beat kan maken met FL studio.


Wat heb je nodig?

- FL studio (verkrijgbaar in muziekwinkels of op het internet)

- Muzikale flow

Stap 1

- Open FL studio. Je ziet het drukke startscherm met allerlei knoppen. Blijf rustig en lees de verdere stappen.

Stap 2

- Links zie je het hoofdmenu met alle instrumenten, drums, effecten.... In het midden van je scherm zie je het patroonvenster. bovenaan staat de infoblok met de play-knop, pauze-knop,.... Je kan elementen van het hoofdmenu naar het patroonvester slepen. En zo de instrumenten kiezen die je in je beat wilt gebruiken.

Stap 3

- In het patroonvenster zie kleine opeenvolgende rechthoeken. Als je bijvoorbeeld een kick hebt ingevoegd en je klikt de rechthoeken die erbij staan aan dan zal er op de plaats waar je geklikt hebt telkens een kick te horen zijn. Je kan die verwijderen door er met je rechter muisknop op te klikken. De snelheid van je beat kan je bepalen in het infoblok naast de record knop. Dit noemt men het tempo van je beat. Je kan dit doen met alle instrumenten uit het hoofdmenu.

Stap 4

- Om een instrument uit je patroonvenster te verwijderen druk je op je rechtermuisknop en dan op 'delete'. Als je op het instrument in het patroonvenster klikt en dan op je rechter muisknop zal je ook 'pianoroll' zien staan. Alsje daarop klikt zie een piano over het hele scherm links. Dit is een gemakkelijkere manier om een melodie te kunnen maken. Klik waar je wil om een noot te plaatsen en probeer zo een melodie te maken. Het is best als je wat notenleer hebt gevolgt want dan weetje welke noten er bij elkaar passen en welke niet.

Stap 5

- Om te beluisteren hoe je melodie/beat in elkaar zit hoef je enkel op play en pauze te klikken. Je kan dit met allerlei instrumenten doen.

Voor verder info kijk zeker naar het filmpje!

Step 1: Stap 6

Ga naar je patroon en sleep het gekozen instrument naar