Dockingstation

Introduction: Dockingstation

Het idee
Ik ga een Dockingstation maken voor de controllers van mijn PS4. Ik kwam op het idee om dit te doen, omdat ik meerdere controllers heb waarvan er meestal één ligt op te laden ergen op tafel of op de grond. Door hier een houder voor te maken kan ik tijdens en na het gamen mijn controllers op een vaste plek kwijt. Door het oplaad snoer er in te verwerken kunnen ze meteen opladen.

MoSCoW

 • Dockingstation
 • Controllers opladen
 • Houder voor opbergen van controllers
 • geeft licht van binnenin

Behuizing
De behuizing word gemaakt van hout of plexiglas gesneden met de laserprinter.
De klemmen worden gemaakt van plastic en geprint met de 3D printer.

Onderdelen

 • hout/plexiglas
 • usb kabel
 • print draad
 • moeren en bouten
 • scharnieren(niet zeker)
 • ledlampje

Schetsen

Om mijn idee voor mijzelf beter in beeld te krijgen heb ik eerst een aantal schetsen gemaakt. Bij deze schetsen heb ik gekeken naar welke vormen ik wil gaan gebruiken en of dit haalbaar was.

Vervolgens heb ik het idee uitgewerkt tot een ontwerp.

Dit ontwerp heb ik vervolgens in illustrator uitgewerkt, zodat ik deze kon gebruiken om een prototype te maken met de laserprinter.

De volgende stap was om het ontwerp met behulp van de laserprinter uit te snijden uit een houten plaat om te zien of het ontwerp goed was of nog fouten bevatte. Ik stootte op het probleem dat de constructie niet stevig was, omdat een bodem ontbrak. Ook was het hout eigenlijk net te dik waardoor het aan de rand verbrand was. Het zag er wel mooi uit maar het stinkt verschrikkelijk.

Week twee.

In de tweede week ben ik aan de slag gegaan met het ontwerpen van de klemmen voor de controllers. Ik heb eerst weer een aantal schetsen gemaakt om te kijken hoe het er uit moest gaan zien. Ik heb hierbij gekeken naar voorbeelden op het internet.

Schetsen

Vervolgens ben ik voordat ik aan de slag ging met een 3D programma gaan zoeken naar een bestaande houder die ik eventueel zou kunnen aanpassen. Deze heb ik gevonden en het was de bedoeling om hier op de computer gaatjes in te verwerken voor schroefje. Dit is helaas niet gelukt. Toch heb ik het ontwerp uitgeprint met de 3D printer, zodat ik deze met de hand kan voorboren waardoor de schroefje toch in de klem verzonken zit.

Week drie

Vervolgens was ik van plan om een tweede te printen in de zelfde kleur maar hierbij kwam ik 5 gram draad te kort. Om de kleur toch gelijk te krijgen heb ik er opnieuw twee geprint die wel in de zelfde kleur zijn. (Zie Foto)

Om te kijken of mijn ontwerp goed in elkaar zat heb ik de houders uitgeprobeerd op het eerder gemaakte prototype van hout. Ik kwam hierbij tot de conclusie dat de schuine kanten van het ontwerp verder uit elkaar moeten staan, omdat anders de klemmen tegen elkaar aankomen aan de bovenkant waardoor ik geen deksel meer kan maken. Dit ga ik dus als volgende stap aanpassen.

Week vier

Deze week ben ik aan de slag gegaan met het maken van een nieuw ontwerp voor mijn docking station. ik ben begonnen met het maken van wireframes voorzet ontwerp. Deze heb ik precies op maat getekend, zodat ik ze zo kon over nemen in illustrator. Schetsen zie afbeelding 6 en 7 boven aan het scherm. In Illustrator heb ik de schetsen hier en daar nog wat verbeterd en de voorkant aangepast. afb. 8/9

Week 5/6

Het ontwerp nog verder uitgewerkt en op zoek gegaan naar een geschikt printplaatje voor de verlichting. na deze gevonden te hebben had ik alles gereed om aan het maken van het eindontwerp te beginnen.

Week 7

Deze week ben ik aan de slag gegaan met de lezer-snijder. Ik heb voor mijn ontwerp zwart en wit plexiglas gebruikt, omdat ik deze kleuren goed vindt passen bij mijn Playstation. Nadat alles was uitgesneden heb ik eerst gecontroleerd of alles in elkaar paste. afb.10 Gelukkig wel dus hoefde het niet opnieuw.

Weken 8, 9,

In deze weken heb ik mijn ontwerp in elkaar gezet. Voor het lijmen van het plexiglas heb ik pvc lijm gebruikt werkt uitstekend, en eventuele lijmresten zijn makkelijk te verwijderen. aan de binnenkant heb ik een standaard gemaakt voor het printplaatje met de verlichting. In de deksel zit een aansluiting die er voor zorgt dat deze gaat branden als de klep dicht gaat.

Zie afb. 11 voor het eindresultaat.

Teacher Notes

Teachers! Did you use this instructable in your classroom?
Add a Teacher Note to share how you incorporated it into your lesson.

Step 1:

Be the First to Share

  Recommendations

  • Toys and Games Challenge

   Toys and Games Challenge
  • Backyard Contest

   Backyard Contest
  • Silly Hats Speed Challenge

   Silly Hats Speed Challenge

  3 Discussions

  0
  Penolopy Bulnick
  Penolopy Bulnick

  4 years ago

  Dit kwam zeer goed. Heeft u een foto van de PS4 controllers op de kade?

  0
  Maarten23
  Maarten23

  Reply 4 years ago

  op de laatste afbeelding staat een controller op het docking station

  0
  Penolopy Bulnick
  Penolopy Bulnick

  Reply 4 years ago

  Dat ziet er geweldig uit! Bedankt voor het delen it :)