Gyroscopic Speaker Holder

Introduction: Gyroscopic Speaker Holder

Mijn idee is om een soort van gyroscoop te maken voor mijn speaker als ik deze mee neem op de boot. Het komt voort uit het probleem dat mijn speaker rond is waardoor deze altijd door de boot rolt. Door deze houder blijft mijn speaker horizontaal in alle omstandig heden op de boot.

Teacher Notes

Teachers! Did you use this instructable in your classroom?
Add a Teacher Note to share how you incorporated it into your lesson.

Step 1: Eerste Schetsen

Op mijn schetsen is te zien dat de speaker rond is (65x180x65) hij word ondersteund door twee armen waar hij in ligt. De twee armen zijn bovenin met elkaar verbonden door een as zodat de speaker over de x-as kan draaien.Het middelste blokje word tussen de twee armen geplaatst en verbonden door de x-as. In het midden van het blokje in in de Y-as een as deze is er om de speaker over de y-as te draaien. Aan het einde van die as bevind zich het frame. Het is een v vorm deze leunt een beetje naar voren en poten staan in de richting waarop het frame wijst.

Step 2: 3D Model / Materiaal Keuze

Om mijn schets verder uit te werken heb ik gekozen om mijn idee in Rhino Ceros uit te tekenen.

Op het 3D model is duidelijk te zien hoe alles er uit komt te zien. Ook heb ik het model kunnen laten bewegen en kunnen kijken in hoeverre het kan bewegen. Tijdens het ontwerpen ben ik gaan na denken over welke materialen ik waar ga gebruiken. Voor het frame heb ik gekozen om het 3D te printen. Dit heeft als grote voordeel dat het erg sterk is. Boven in het frame waar een as doorgaat moet het erg sterk zijn want er komt een flink gewicht aan te hangen. De twee armen waar de speaker in hangt ga ik door middel van lasersnijden van hout maken. Aan de twee houten armen komen twee 3D geprinte blokjes met daar in een opening voor een as. Het middelste blokje tussen de twee armen word ook 3D geprint dit komt doordat er 2 assen aan komen waardoor het een sterk onderdeel moet zijn. tussen de twee armen komt een blokje hout om er voor te zorgen dat de twee armen op de zelfde afstand blijven en niet los kunnen raken.

Step 3: Bouw Proces

Tijdens het bouwen zijn er verschillende problemen naar voren gekomen.

Het frame was te groot om te 3D printen waardoor ik in het midden van het frame een verbinding heb gemaakt zodat ik deze later in elkaar kan schuiven en lijmen waardoor het toch weer een deel werd.

Toen het product af was ben ik het gaan testen en bleek dat als de speaker naar voren hing de verbinding tussen de poten en het frame los liet. Dit heb ik opgelost door het weer te lijmen en in de poot een heel klein ondiep gaatje te boren en daar een spijker in de stoppen en met de kop tegen het frame aan te lijmen. Daardoor is een driehoek ontstaan wat erg sterk is.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Heart Contest

   Heart Contest
  • Fiber Arts Contest

   Fiber Arts Contest
  • Paper Contest

   Paper Contest

  Discussions

  0
  wold630
  wold630

  3 years ago

  Great idea!