HomeAlone

Introduction: HomeAlone

Ik heb een klein huis gemaakt, dat bestuurbaar is via een website die op mijn raspberry pi staat.

in deze instructable ga ik sta voor sta uit leggen hoe ik dit heb gemaakt. en hoe je alles connecteert.

voor de code van dit project kan je naar mijn github account gaan onder de naam conor-v.

Teacher Notes

Teachers! Did you use this instructable in your classroom?
Add a Teacher Note to share how you incorporated it into your lesson.

Step 1: Step1: Benodigd Heden

* 4 houten beton platen met een dikte van 0.8cm, lengte van 50cm op 50cm

* 1 houten beton plaat met een dikte van 0.8cm, lengte van 50cm op 51.6cm

* 1 houten plaat met een dikte van 0.3com, lengte van 26cm op 22.5cm

* 2 houten beton platen met een dikte van 0.8cm, lengte 48cm op 50cm

* saté stokken

* bekabeling zonder gronding (alleen blauw en bruine draad)

* jumper kabels

* 4 transistors

* 4 licht sensoren

* 4 temperatuur sensoren

* 4 weerstanden van 10Kohm

* mcp 3008

* 4 solid state relays

* 4 hallogeen lamp van 240Volt

* 4 weerstanden van 1Kohm

* stopcontact head

* 4 lamp caps

* 2 krokodillen klemmen

Step 2: Omhulsel Maken

Om dit omhulsel te bekomen gaan we als volgt werken. je begint met 1 van de 4 beton platen plat te leggen op een verhoog en lijmt de linkser en rechter plaat er op. Om dit stabiel te houden slaan we een paar spijkers van onder naar boven er in. Zodat de kopjes van de spijkers aan de onderkant van het omhulsel. Als de lijm is gedroogd kan de boven kant er op en hier doe je het om gedraaide en slaat de spijkers van boven naar beneden er in. Als laatste wordt de iets groter plaat er vanachter tegen gezet. Als alles goed is gevold is zou je een mooi omhulsel bekomen zoals op de foto.

Step 3: De Kamers

Als volgt ga je de bodem meten en in de helft een streek zetten en daar ga je de volgende plank zetten. Zodat je 2 kamers bekomt. Maak het met spijkers vast door ze langs boven en onder in te slaan. Zoals bij de zijkanten werd gedaan in de vorige stap. nu moet je de volgende plank in 2 zagen. Meet in 1 ruimte de hoogte van de omringende muren en zet strepen. plaats de plank er in een vraag of iemand deze kan vast houden ter wel jij de plank vast maakt met wat spijkers. je kan ook een voorwerp zoeken dat de plank op de juiste hoogt laat liggen en eerst wat lijmen en dit laten drogen. En dan extra spijkers er in slaan maar dit duurt te lang naar mijn mening. Nu moet je eerst een reet afsnijden van de 2de plaat. van een 0.8cm breed. Dit wordt in de volgende stap duidelijk waarom we dit doe. Je kan nu het zelfde voor de andere kant doen om het vast te maken. Als dit correct is uit gevoerd dan zou je 4 kamers moeten hebben binnen in je doos.

Step 4: De Garage Poort

Nu moet je de reep schuin monteren tegen de muur en de buiten kant van de doos zoals te zien is op de 3de foto. Daarna moet je de langer saté stokken tegen de zijkanten lijmen even veruit elkaar als de breedte van je opening. Voor de poort zelf heb ik gebruik gemaakt van een light houd zodat de motor het zeker omhoog kan trekken. Het is nu een kwestie van juist afmeten voor de poort er in te laten passen. de poort plaat moet ook een touw/ijzerdraad hebben dat aan de motor hangt zodat de motor dit omhoog kan trekken. Ik heb voor de veiligheid 3 gaten geboord in de plank zodat ik een draad ofwel door de middelste kan steken en dan naar de motor. Dit zorgt er wel voor dat ze niet zo stabiel is. Of een koord door de 2 laatsten steken en het dan zo naar boven te trekken.

Step 5: Verlichting

In deze stap gaan we de verlichting plaatsen. ik heb hallogeen lampen van 240Volt ge kozen omdat mijn solid state relay's niet wouden schakelen met led. Als je er vindt die dit wel kunt kan je led gebruiken en bespaar je nog een groot deel verbruik. We gebruiken hier standaard verlichting bekabeling voor ik heb gekozen voor een bekabeling zonder aarding (zonder de geel groen draad) aangezien we deze niet gebruiken. je stript je kabel langs 2 kanten en steekt 1 kant in de lamp + en - maakt niet uit omdat het wisselstroom is (AC). De andere kan steek je 1 van de 2 kabels in de relay en de andere in de krokodillen klemmen hou bruin bij bruin en blauw bij blauw in de klemmen. Wat ook zeer belangrijk is is dat je de draden die je in de relay's steekt aan de golf kant zitten en niet aan de + - kant zitten dus goed kijken. Als je alle lampen hebt gedaan (4) dan neem je nog een stuk kabel sluit 1 deel op de klemmen en het ander deel in een stekken kop. en dan is het eerste deel klaar van de verlichting.

Step 6:

voor de lampen te schakelen heb ik een schema gemaakt dat je in de foto's kan terug vinden, er is een broadboard schema en een elektrisch schema. Als je met relays werkt moet je goed kijken naar wat er op staat. De 2 golfjes is voor de lampen en voor bekabeling te verbinden met relay's. Er is altijd 1 draad van de lamp in een relay en een draad uit de klemmen naar een relay. De + en - kant is voor aan de pi te sluiten de + gaat naar een GPIO pin en de - gaat naar de gnd. In mijn werk waren mijn relay's gekocht in china en kwamen deze hun belofte niet na en moest ik er nog een transistor tussen schakelen. Kijk dus altijd goed na voor je iets koopt et schema is zonder transistors. Voor de mensen die het zelfde probleem hebben heb ik op een blad getekend hoe het moet aan gesloten worden met een transistor.

Step 7: Schakeling

Om het beste de schakeling tot een veilig eind te brengen volg het schema dan en bestudeer het even en zorg dat je alles snapt voor je er aan begint. om kortsluiting te voor komen moet je er voor zorgen dat weerstanden en sensoren niet tegen elkaar hangen. Het besten is dat je u draden samen teep zo dat er wat orden in de bedrading zit.

Step 8: Run Script

Een kleine tip voor mensen die het ook op de raspberry pi gaan laten draaien. ik heb veel manieren gevonden voor een .py bestand te laten runnen bij de opstart maar de makkelijkste is de gene op de foto. Ga naar je cmd van je pi en tip daar in : sudo nano /etc/rc.local. Dan begin je met een sleep van 10 seconden en dan zeg je waar je python file dat je wilt runnen staat als je er meerdere moet runnen dan geef je meerdere paden op naar de files.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Backyard Contest

   Backyard Contest
  • Silly Hats Speed Challenge

   Silly Hats Speed Challenge
  • Finish It Already Speed Challenge

   Finish It Already Speed Challenge

  Discussions