Introduction: ITTT - Flying Horse

Wat is 'Flying Horse'?

Flying horse is mijn Arduino prototype voor het project If This Then That, van het HKU Hilversum op de opleiding Games & Interaction.

Mijn installatie representateert een vliegend paard, gemaakt van koperdraad en wordt aangestuurd door een Arduino Yun. Het interactieve gedeelte van de installatie is de mogelijkheid om het paard sneller of langzamer te laten vliegen.

In deze instructable zijn de stappen en benodigdheden te vinden, ook een aantal downloads.

Step 1: De Benodigdheden

Wat is er allemaal nodig voor dit project?

Voor het paard:

- Een ontwerp

- Koperdraad

- Punttang (voor gemakkelijk buigen)

- Striptang (alleen als er plastic om het koperdraad zit)

- Tin

- Soldeerbout

Voor de doos:

- Hout

- Illustratorbestand doosje

- Lasercutter

- Houtlijm

- Lijmpistool (voor paard vastzetten en servomotortjes)

Voor de aandrijving:

- Arduino Yun

- Bedrading

- Breadboard

- Twee servomotoren (aandrijving)

- POT-meter (voor sneller/langzamer vliegen)

- Arduino codeer programma, download: https://www.arduino.cc/en/Main/Software

- Flying Horse Code - download in instuctable te vinden

- Lijmpistool (extra verlening aan servo armpjes lijmen)

Step 2: Het Paard

Om het paard zo goed mogelijk te maken is het een goed idee om te beginnen met een idee. Met dit idee kan je aan de slag.
Om het makkelijker te maken besloot ik een oud speelgoed paard te gebruiken als voorbeeld en om me makkelijk aan een bepaalde grootte te houden. Dat paard heb ik nooit precies nagemaakt, voor net even andere houdingen heb ik referentie foto's opgezocht op het internet.

Aan de slag met de volgende onderdelen:
- Een ontwerp

- Koperdraad

- Punttang (voor gemakkelijk buigen)

- Striptang (alleen als er plastic om het koperdraad zit)

- Tin

- Soldeerbout

Het koperdraad dat ik gebruikte was omhulst met plastic, dit verwijderde ik met een striptang. Daarna boog ik het met mijn punttang in de gewenste vormen. Ik eindigde uiteindelijke met de volgende onderdelen:

Hoofd:

- vooraanzicht

- zij aanzicht x2

- dwarsbalkje voorhoofd

Romp:

- nekdelen x2

- romp zij aanzicht x2

- romp horizontale omtrek

- romp verticale omtrek

- staart

- voorbenen x2

- achterbenen x2

- hoefjes x4

- Drager voor het paard (een lang draad, verwikkeld)

Vleugels:

- Complete omtrek vleugel x2 (hier internet referentie voor gebruikt)

- lange sierbalk "arm" x2

- kleine sierbalk verbinding aan "arm" x2

- steunbalk voor aandrijving x2

- Oogjes voor vleugebevestiging x4 (komen op rug vh paard)

- Kleine rechte balkjes voor vleugel bevestiging (worden aan vleugels gesoldeerd) x2

- vleugeldrager x2*

Na dit allemaal gemaakt te hebben, soldeerde ik dit in elkaar. Houd er wel rekening mee dat er voor sommige onderdelen veel tin nodig is om het goed stevig in elkaar te zetten. (*De vleugeldragers maakte ik pas nadat de doos in elkaar zat en de servomotortjes bevestigd waren zodat ik precies wist hoe lang ze moesten worden.)

Step 3: De Doos

Voor de doos maakte ik een bestand in Illustrator. Het design van de doos is simpel gehouden, met alleen een opening aan een van de zijkanten zodat de binnenkant bekeken kan worden.

Aan de slag met de volgende onderdelen:
- Hout

- Illustratorbestand doosje

- Lasercutter

- Houtlijm

- Lijmpistool (voor paard vastzetten en servomotortjes)

De doos is gelazercut en daarna in elkaar gezet met houtlijm. Alleen de bodem en de zijkanten zitten in elkaar gelijmd. Met houtscraps heb ik een extra platformpje gemaakt om de servomotortjes iets te verhogen en op vast te lijmen met het lijmpistool. De deksel zit los op de doos, om makkelijk bij bedrading of de motortjes te kunnen komen en heeft een klein gaatje in het midden voor het paard met daaronder een blokje hout voor versteviging. Ook zijn er twee extra openingen in de deksel om de aandrijving naar de vleugels te laten lopen.

Step 4: De Aandrijving

De aandrijving bewaarde ik als laatste deel in dit project. Dit omdat ik eerst alles klaar wou hebben voor ik met allemaal bedrading aan de gang zou gaan en ik het overzicht zou verliezen.

Aan de slag met:
- Arduino Yun

- Bedrading

- Breadboard

- Twee servomotoren (aandrijving)

- POT-meter (voor sneller/langzamer vliegen)

- Arduino codeer programma, download: https://www.arduino.cc/en/Main/Software - Flying Horse Code - download in instuctable te vinden - Lijmpistool (extra verlening aan servo armpjes lijmen)

Nadat mijn paard en de doos ervoor in elkaar zaten en het paard op de doos was bevestigd kon ik beginnen met de aandrijving. Dit startte ik met het vastlijmen van de servomotortjes en de verlening van de draaiarmpjes van de motortjes. En draaide de POT-meter in het gat dat ik in de zijkant van de doos had gemaakt met de lasercutter. Hij bleek hier perfect in te passen, geen lijm nodig dus!
Nadat dit compleet was maakte ik met koper de dragers voor de vleugels. Ik knipte een lang stuk draad af en keek daarme hoe hoog/laag ik de vleugels wou laten gaan met de motortjes als uitgangspunt omdat die maar een 180 graden draai maken. Deze bevestigde ik niet meteen omdat ik wou voorkomen dat er iets stuk ging terwijl ik de motortjes zou gaan programmeren.
Het programma voor codering had ik al geinstalleerd en met wat hulp kon ik de code schrijven, die uiteindelijk ontzettend makkelijk bleek. (Code is te downloaden). Nadat alles goed liep bevestigde ik de vleugeldragers tussen de vleugels en de servo motortjes en probeerde ik het uit.
Zonder problemen, hij werkt!

Bedankt voor het bekijken/lezen van mijn instructable. Wil je meer van mijn werk zien? Kijk op www.studenthome.hku.nl/~gwen.bergers/
of voor vragen, stuur een mail naar gwen.bergers[at]student.hku[dot]nl