Super Hot Arduino Truck

Nu dat ik de herkansing had gemist van Arduino moest ik overnieuw beginnen (voornamelijk omdat ik niet tevreden was over het eindresultaat toen).

Ik ben eerst begonnen te klieren met het maken van een 3D model wat ik wou gebruiken voor mijn arduino project. Op dit moment had ik nog geen idee wat het zou worden.

Step 1: 3D Model Inspiratie En Adobe Illustrator Overtrekken.

Omdat ik geen mooie case hiervoor had ben ik deze keer hier meer aandacht aan gaan besteden. Ik heb toen via de foto's van de game super hot een eigen 3D model gemaakt wat ongeveer het eindresultaat moest worden.

Daarna heb ik een screenshot genomen en alle 3D onderdelen overgetrokken in Illustrator om zo een dxf bestand op te zetten voor de laser cutter.

Step 2: Het in Elkaar Zetten Van De Houtplaten.

Uit de laser cutter, gelijk gaan bouwen en testen kwam ik erachter dat vele van mijn afmetingen niet correct waren om gelijk de truck in elkaar te zetten. Ik heb veel moeten weggooien om het juiste resultaat te kunnen behalen.

Hiervoor had ik houtlijm gebruikt maar dat bleek met de afgebrande randen niet te werken. Ik heb toen Bison Tix gebruikt wat een veel beter resultaat gaf.

Step 3: Verven Van De Truck.

Nu dat alle onderdelen bijna afgerond waren kwam ik erachter voordat je gaat verven beter niet je case in elkaar kan zetten (ik heb dit nog nooit gedaan dus das een mooie beginnersfout). Ik heb toen eerst met grondverf over het hout geverfd om de vezels omhoog te krijgen wat daarna geschuurd werd.

Daarna ben ik 3 keer met lakverf erover heen gegaan al schurend en is dit het resultaat geworden.

Step 4: Afwerken Van De Truck + Arduino Installeren

De Arduino is geïnstalleerd in de truck en het werkt. Het enige probleem wat het heeft is dat de vuist te laag ligt wat de deur achter te snel laat open beuken.

Eerder dacht ik dat de ervaring naast Super Hot in VR spelen niet enger kon worden maar dan heb ik mij tegen gesproken. Het testen van of het uiteindelijk helemaal werkte resulteerde dat mijn hand werd geslagen.

Mijn truck heeft meerdere eigenschappen blijkbaar tot zijn beschikking :p

Step 5: Arduino Programmeren & Solderen.

Dit is allemaal gebeurd tussenin het maken van de truck. Met trial and error heb ik een eerste versie gemaakt waarbij een lichtsensor gecombineerd werd met een afstandssensor die samen op een servo gingen reageren.

Dit was moeilijker dan ik dacht. Zelfs mijn externe hulp (developer vrienden) kreeg het niet aan de praat. Eerst de afstandssensor stuk, dan maar een nieuwe installeren. Werkt de lichtsensor niet meer.

Ik ben toen overgestapt om een button te nemen voor vervanging van de lichtsensor en dat werkte prima. Soms moet je wat anders doen om het te laten werken.

Share

  Recommendations

  • Beauty Tips Contest

   Beauty Tips Contest
  • Stone Concrete and Cement Contest

   Stone Concrete and Cement Contest
  • Planter Challenge

   Planter Challenge

  Discussions