LED Verlicht Horloge Box

Introduction: LED Verlicht Horloge Box

Dit is een eerste schets van een box waarin horloges geplaatst kunnen worden, verlicht met behulp van LED.

Teacher Notes

Teachers! Did you use this instructable in your classroom?
Add a Teacher Note to share how you incorporated it into your lesson.

Step 1: Schetsen Van Het Ontwerp

De eerste stap in het ontwerpen van iets is het schetsen van ideeën op papier of in een programma naar keuze.

De foto hierboven is mijn eerste schets en geeft de manier weer waarop bewegende lades in de kast zijn verwerkt om de horloges in te bewaren. Maar langzaam aan begreep ik dat deze toepassing te hoog gegrepen was om te ontwerpen en ben ik afgestapt van het idee. Ik ben weggebleven bij het gebruiken van lades en besloot om plexiglas plateaus te gebruiken.

Step 2: De Kast Bouwen

Na het ontwerp was het zover om te gaan bouwen aan het eerste onderdeel van het project, de kast.

De kast is opgebouwd uit vier verticale zijdes, waar de lange zijdes worden gevormd door 2 planken (20cm lang en 10 cm breed). De korte zijdes worden gevormd door 2 planken (15 cm lang en 10 cm breed). De vloer van de kast wordt gevormd door een plat van 20 cm lang en 15 cm breed en verbind alle vier de rechtopstaande zijdes met elkaar. De materialen die hier gebruikt zijn is 1cm dik MDF hout.

Alle zijdes zijn aan elkaar verbonden door eerst gaten te boren met een klein boortje, waarna houtlijm erin werd gespoten en uiteindelijk een spijker de verbinding compleet zou maken. Alle planken zijn op maat gemaakt met behulp van een lasersnijder, maar het project is ook te voltooien als er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Als het hout wordt gekocht bij een winkel als de Gamma of Karwei is het personeel ook in staat om het hout op maat te zagen, wat de stappen van dit project verminderen.

Step 3: Design Plexiglas Plateaus

De plexiglas plateaus zijn ontwikkeld om horloges op ten toon te stellen en in te bewaren, in plaats van dat deze door een kamer zwerven. De plexiglas plateaus zijn 12cm breed en 19cm lang, waardoor ze niet de gehele ruimte in het kastje in beslag nemen.

Om de plexiglas plateaus van de beste kwaliteit te kunnen waarborgen is gebruik gemaakt van de lasersnijder aan de Hogeschool Rotterdam, Wijnhaven 99.

Step 4: Installeren Van Plexiglas En LED Verlichting

Om het humoristische gedeelte van dit project te ondersteunen, heb ik gebruik gemaakt van een nogal ongebruikelijk materiaal en een ongebruikelijke manier van monteren. Het knutsel aspect van dit project kwam mooi naar voren in het monteren van de plexiglas plateaus, welke met behulp van verfroer stokjes van zowel de Gamma als de Karwei zijn gemonteerd. Deze stokjes zijn vast gekit in de kast, waarna het plexiglas werd voorzien van kit op de zijkant en werd geplaatst boven deze stokjes. Hierna werden nog twee boven de plexiglas plaat gemonteerd om te voorzien in een stevige montage.

De verlichting in de kast komt uit een plaat met kleine LEDs, welke van energie worden voorzien van 5 AAA batterijen. Deze batterijen leveren in totaal 7.5 watt aan energie, waardoor de LEDs ook niet te fel branden en het effect van de verlichting niet overdreven wordt. De batterijen zijn aan elkaar gesoldeerd met behulp van een serieschakeling, zodat de energie gedeeld kan worden. De LEDs worden aangeschakeld op het moment dat de batterijen een verbinding maken met de bekabeling van de LED plaat. Dit wordt gedaan met behulp van twee 'klemmen'.

Step 5: Project Finaliseren

Als de plexiglas platen zijn gemonteerd en de LED verlichting is afgerond, dan is het project voltooid! Ik heb ervoor gekozen het project niet verder te 'verfraaien' met behulp van verf, stickers of vinyl bekleding.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Trash to Treasure Contest

   Trash to Treasure Contest
  • Rope & String Speed Challenge

   Rope & String Speed Challenge
  • Wearables Contest

   Wearables Contest

  2 Discussions

  0
  sir woodster
  sir woodster

  3 years ago

  is dit bedoelt voor in de karwei ? Zo ja sins wanneer verkoopt de karwei horloges

  0
  wold630
  wold630

  3 years ago

  Nicely done!