Led (white) Board

Introduction: Led (white) Board

Het idee:

Een nieuwe versie van een whiteboard.

Het concept is simpel. Door licht vannaf de zijkant in plexiglas te schijnen vult het plaatje zich ermee. Wanneer er met een witte stift op getekend word, weerkaatst het licht de getekende vorm, zodat het vannaf de onbeschreven kant te zien is als een licht tekening.

Het object bestaat dan uit drie delen; De houder waar het plexiglazen plaatje in rust, het plexiglazen plaatje zelf en de electronica (wires, led lamp en batterij).

Benodigdheden:

Tools:

3D printer

(laser)snijder

Soldeerbout

plamuur mes

Materialen

3D print materiaal

Plexiglas

soldeer tin

Wires (4x)

(breadboard)

Batterij

led (blauw)

Whiteboard stift

soldeer tin

(evt. on/ off switch voor arduino + arduino)

Step 1: 3D Standaard Vinden

Vind of maak zelf in een programma de houder, waar je het plexiglazen plaatje in kan leggen. Een link naar een hele

simpele = http://www.thingiverse.com/thing:498781

Vervolgens ga je deze personaliseren naar je eigen wensen. Ik ben begonnen met te bepalen hoe groot ik wil dat mijn plexiglazen bord wordt. Hierbij hoef je natuurlijk alleen op de breedte van je standaard te letten. (behalve als je natuurlijk een hele hoge plaat wilt gebruiken, dan moet de standaard stevig genoeg zijn.)

Ik maak een bescheiden bordje van 10 centimeter breed, en 20 hoog.

Om er voor te zorgen dat het lichtje goed van onder het plexiglas in schijnt moet de standaard vervormd worden.


Step 2: 3D Model Maken

Het 3D model moet aan een aantal eisen voldoen.

Hij moet aan de onderkant ruimte voor een led en batterij hebben. Daar boven op moet het plexiglazen plaatje recht gehouden worden. Het simpelst om dit te maken is om een rechthoek (met een bredere en wijdere omvang dan je gewenste grootte voor het plexiglas) te maken en deze uit te hollen. Ik gebruik hiervoor het 3D programma Sketchup, omdat deze heel simpel is.

Om de standaart te maken heb je eigenlijk maar 3 functies nodig in sketchup. De pen, shape en push/pull tool.

Step 3: Vormen Van De Standaard

Met de shape tool trek je de oppervlakte voor je standaard (gebruik evt.de tape measure tool om te controleren of je object de juiste grote is). Met de push/pull tool kan je de vorm dan de gewenste hoogte geven.

Met de pen tool kan je een vorm boven op de rechthoek tekenen, om deze vervolgens met de push/pull tool naar beneden te drukken zodat een gat ontstaat waar het plexiglazen plaatje in kan staan.

Het volgende probleem is dat er nog een lampje onder in de standaard moet komen. Door aan de binnenkant van de standaard, 2 steunpunten voor het plaatje te maken houden we ruimte voor het lampje vrij. plot met de pen tool 2 steunpunten binnenin de standaard uit en gebruik weer de push/pull tool om ze omhoog te trekken.

Omdat binnen in de standaard nu weinig ruimte over is maken we simpelweg een gaatje waar stroomdraadjes naar buiten geleid kunnen worden. Zo kan de batterij gewoon naast de standaard liggen. (het maken van dit gat kan gewoon weer met de pen tool uitgeplot en daarna geknipt worden).

Step 4: 3D Printen

Voordat er geprint kan worden moet het 3D model als STL bestand ge-exporteerd worden. In de extension wharehouse van Sketchup kan de plugin "sketchup STL" gedownload worden. Dit bestand is door de printer software te lezen en dan kan geprint worden!

Step 5: Print Resultaat

Wanneer het printen klaar is kan met een plamuur mes makkelijk het object los gewrikt worden van zijn ondergrond. Eventjes smooth schuren en je standaard is klaar.

Step 6: Plexiglas Op Maat Snijden

Step 7: Led Cuircuit Bouwen

Be the First to Share

  Recommendations

  • Mason Jar Speed Challenge

   Mason Jar Speed Challenge
  • Pumpkin Challenge

   Pumpkin Challenge
  • Bikes Challenge

   Bikes Challenge

  Discussions