Mini Speedboat

Introduction: Mini Speedboat

Het idee is om een bootje te printen met een 3d printer van maximaal 10 cm groot.

Step 1: Ontwerp

In het programma Rhinoceros is het bootje getekend. In Rhinoceros zit een speciale functie om dit bootje om te zetten naar een bestand voor 3D printen.

Step 2: 3D Printen

Het 3D printen ging helemaal goed het enige punt was dat alle vlakken rood zijn in de computer. Hierdoor lijkt het alsof het bootje niet geprint kan worden. De rode vlakken kunnen worden genegeerd.

Step 3: Tafel

Om het bootje mooi te presenteren heb ik ervoor gekozen om een tafel te maken voor de boot. De tafel zoals op de foto te zien is gesneden met de lasersnijder. Bovenop de tafel heb ik een streep gegraveerd zodat het bootje makkelijker zou blijven liggen. Later is deze met een priem verder in gekerfd. De twee steunen van de tafel kunnen scharnieren door middel van scharnieren. De scharnieren zijn vast gemaakt met lijm omdat schroeven te lang waren voor het dunnen hout.

Step 4: Lampje

Voor de special effects heb ik een lampje onder het tafeltje gemonteerd. Dit lampje was afkomstig van een fietslichtje. Ik heb hiervoor gekozen omdat dit al compact is en hij daarom minder opvalt in vergelijking met een 9 volt batterij losse schakelaar en lampje.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Exercise Speed Challenge

   Exercise Speed Challenge
  • Pocket-Sized Speed Challenge

   Pocket-Sized Speed Challenge
  • Metalworking Contest

   Metalworking Contest

  Discussions