Toen & Nu

Introduction: Toen & Nu

Het boek bestaat uit een lichtbox met verschillende stadskaarten die je laten zien hoe de stad er vroeger uitzag in vergelijking met nu. Zo gaat het door verschillende jaren heen. Om het meer op een boek te laten lijken zal er een leren cover omheen komen.

Teacher Notes

Teachers! Did you use this instructable in your classroom?
Add a Teacher Note to share how you incorporated it into your lesson.

Step 1: Schets

Ik ben begonnen met het maken van mijn schets. Hierbij heb ik de voorkant en binnenkant geschetst.

Step 2: De Lichtbak Lasersnijden

Proef:

Na het maken van de schetsen ben ik overgegaan tot het maken van de lichtbox. De box wilde ik van hout maken en dit met behulp van de lasersnijder uitsnijden. Ik heb hiervoor in Illustrator de zijkanten, onderkant en achterkant van de box gemaakt en ben deze vervolgens gaan uitsnijden.

Hiervoor heb ik de volgende afmetingen gebruikt in cm:

- Onderkant: 10 x 6
- Zijkanten: 10 x 4 (met een uitsnijding van 9 x 0,5)
- Achterkant: 4 x 4

De afmetingen kwamen niet helemaal uit, omdat ik er geen rekening mee had gehouden dat de achterkant iets minder breed moest om aan te kunnen sluiten op de achterkant.

Eindproject:

Tijdens mijn proef kwam ik erachter dat ik niet alles op de juiste manier had gedaan. Ik kwam niet uit qua afmetingen en was de voorkant van het product helemaal vergeten. Ik ging opnieuw aan de slag met Illustrator en maakte de zijkanten, onderkant, achterkant en voorkant met de volgende afmetingen in cm:

- Onderkant: 20 x 13
- Zijkanten: 20 x 7 (met een uitsnijding van 19,5 x 0,5)
- Achterkant: 11,8 x 7
- Voorkant: 11,8 x 6

Vervolgens moest ik nog een glasplaat of plexiglasplaat gebruiken voor de bovenkant. Ik heb gekozen voor een plexiglas plaat van 0,5 cm dik. Deze heb ik 19,5 x 13 cm uitgesneden.

Step 3: De Lichtbak in Elkaar Zetten

Nadat ik de lichtbak heb uitgesneden, heb ik hem in elkaar gezet met lijm. Ik heb vervolgens twee afbeeldingen geprint en deze op maat geknipt. De ene afbeelding (Rotterdam voor het bombardement) heb ik met Mod Podge op het plexiglas geplakt. De andere afbeelding (Rotterdam na het bombardement) ligt los op het project. Ik heb een gaatje in de voorkant van de lichtbak geboord en hier heb ik het lichtsnoer doorheen gedaan. De batterij is dus buiten de bak, zodat deze makkelijker aan en uit gezet kan worden. Vervolgens heb ik het plexiglas in de bak geschoven. Ik heb geprobeerd het in boekvorm te maken, maar dit lukte niet, omdat de scharnieren niet bleven zitten. Het strookje hout was te dun om hier schroefjes/spijkers in te doen en met lijm bleef het niet zitten.

Step 4: Eindresultaat

De bedoeling is dat je Rotterdam na het bombardement zie als de lichtbak uit is en als de lichtbak aan is, kun je zien op hoe Rotterdam er uitzag voor het bombardement, omdat de gebouwen te zien zijn door de bovenste foto heen en beide foto's eigenlijk samengevoegd worden. De klep kan nog steeds als bescherming worden gebruikt, maar ligt er los op in plaats van dat hij er vast zit. Het effect van het boek is er dus helaas af.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Heart Contest

   Heart Contest
  • Fiber Arts Contest

   Fiber Arts Contest
  • Paper Contest

   Paper Contest

  2 Discussions

  0
  wold630
  wold630

  3 years ago

  Do you have a photo of the finished item?

  0
  judithesther
  judithesther

  Reply 3 years ago

  Still working on the project, will upload tomorrow!