Useless Useless Box

Introduction: Useless Useless Box

Mijn idee is een useless useless box. Bij de lessen van fablab zag ik het verbinding idee met boutjes. Ik was gelijk geïnspireerd; dat wil ik ook! Dit was prima te combineren met het idee van de useless box. Maar omdat ik geen tijd (en zin) had om de hele techniek van de useless box te creëren, heb ik voor een useless useless box gekozen. Het lijkt me grappig om te zien dat mensen verwachten dat het apparaat werkt, teleurgesteld worden.

Step 1: Laser Snijden

Eerst ben ik begonnen met het waarmaken van een simpel doosje met vier wanden. Ik dacht voor mezelf; laat ik eerst maar gewoon vier wanden in tekenen, dan zien we wel. In Rhino heb ik het in 3d gevisualiseerd. Toen bleek dat er toch wel behoorlijk veel ruimtelijk inzicht nodig is om ook nog een bodem en deksel in te tekenen. Met vier wanden kon ik gewoon vier dezelfde panelen laten snijden. Later ga ik dan de deksel en bodem uitsnijden, en erin lijmen.

Ik heb eerst de boutjes gekocht. Het is handig om het hout dezelfde dikte te geven als de boutjes, zodat het niet uitsteekt. Vervolgens heb ik het moertje en de lengte nauwkeurig opgemeten. Nu kon ik dat intekenen. Wel was het even twijfelen of ik een veiligheidsmarge zou nemen of niet. Ik heb dat niet gedaan, wat achteraf gunstig bleek, want het paste gewoon precies. Als het ruimer zat was het waarschijnlijk moeilijker geweest om de boutjes op zijn plek te houden.

Het snijden lukte goed, afgezien van het feit dat één van de panelen niet gelijk los kwam. Dit probleem was gemakkelijk op te lossen met een stanleymes.

Step 2: 3d Printen

Omdat ik toch iéts 3d moest printen, heb ik het scharnier voor de deksel laten printen. Deze heb ik van iemand anders op deze pagina geleend. Het printen zelf ging goed, alleen bleek er later toch een probleem. De scharnieren waren grotendeels plat, waardoor de 'underlay' aan het materiaal is gaan hechten. Daarom zit deze er nog op.Voor mij is dit niet een probleem, want ik lijm hem toch vast. Maar stel dat je een schoonheidsproject wilt, pas dan de Nozzle dikte aan, of zorg voor ondersteuningen die je wel kan afbreken.

Step 3: Laatste Plaatjes Snijden

De onderkant en bovenkant had ik nog niet gemaakt. De onderkant is bijzonder simpel: een vierkantje van 100x100 snijden. De bovenkant bestaat uit twee plaatjes: eentje voor de schakelaar en eentje voor de deksel.

Step 4: Final Step

Als laatste heb ik alle onderdelen in elkaar gezet. De onderkant, scharnieren en deksel in elkaar gelijmd. Toen was het doosje compleet, afgezien van de schakelaar. Deze heb ik gekregen van een vriend. Hij vond dat er nog wel een schakelingetje achter moest. Dus nog een lampje en een buzzer opgesnord. Na wat verzamelen en solderen is hier het resultaat!

Het is dus de clue dat de useless box, useless is! Het is mooi om te zien hoe mensen verwachten dat er iets gebeurd, maar er gebeurd niets behalve een irritante piep. Dat wijst er maar weer op, nooit bevooroordelen!

Step 5: Part List

Als je dit doosje na wilt maken heb je het volgende nodig:

- 3 mm triplex, ongeveer 0,06 vierkante meter.
- 8 boutjes m3, 12 mm lang met standaard moertjes en kruiskop.
- 9 volt batterij.
- Enkelpolige schakelaar. (meerdere kan ook)
- Zwarte en rode draden (beide ongeveer 10 cm)
- 2 led lampjes
- 1 zoomer
- 1 printplaatje

Verder heb je natuurlijk een 3D printer (met beschikbare draad) en een laser snijder nodig. Ik heb ook een 6 mm boortje, lijm en een houtvijl gebruikt.

Step 6: Document

Ik heb als eerste bestand de vormen en afmetingen van de plaatjes gezet. Het is in een oude Autocad versie opgeslagen, dus ik hoop dat iedereen hem kan lezen.

Het grote vierkantje is de onderplaat, de twee kleinere zijn de deksel en zijn tegenplaat en het plaatje met de bout-inkepingen zijn de zijkanten. De laatste dient dan ook vier keer uitgesneden te worden.

Het bestand van het scharnier ben ik helaas verloren, maar dit is niet zo een probleem. Ik heb een bestand gebruikt van iemand anders op deze website. Zoek een goed, simpel en printbaar scharnier uit en print deze uit. Vervolgens kan je met de vijl een inkeping in één van zijkanten maken zodat het scharnier 'wegvalt'. Uiteraard kan je ook gewoon een scharniertje bij de bouwmarkt kopen.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Puzzles Speed Challenge

   Puzzles Speed Challenge
  • CNC Contest 2020

   CNC Contest 2020
  • Secret Compartment Challenge

   Secret Compartment Challenge

  3 Discussions

  0
  Yorgy
  Yorgy

  3 years ago

  I'm sorry, but I can not understand this. I really want to make this, though. Please give me a translation for it.

  0
  livichris
  livichris

  5 years ago

  is "useless" Dutch for brilliant? "Brilliant, Brilliant Box"

  0
  JensFabLab
  JensFabLab

  Reply 5 years ago on Introduction

  Haha, I assume this is a compliment? So, thanx!