Airplane.pablo.six

uitwrking van elke stap:

How to make a rubber band airplane

De romp van het vliegtuig is van een enkel staafje gegaan naar een mooi puntvormige romp. Het is puntvormig omdat je dan so minder weerstand hebt met de lucht. De kromming en tussenschotten zorgen voor een extra stevigheid.

De vleugel werkt al niet onaardig maar heeft nog een te grote weerstand. Het profile is good maar doordat het een complete rechte vleugel is heeft hij te veel weerstand.

Mijn oplossing hiervoor is de vleugels onder een hoek plaatsen of een mooi gebogen vleugel maken. Mijn keuze viel op het tweede.

Begin eindmodel

Mijn enigste vraag was dan nog hoe ik mijn propeller zo goed mogelijk op mijn vliegtuig monteren zodat het een goed rendement heeft.

Dit heb ik zeer simple opgelost door de vleugel op een bout vast te schroeven en achteraan de rekker te bevestigen tussen twee moeren.

Vooraan het vliegtuig had ik dan enkel nog een blokje nodig om de bout doorheen te laten gaan.

Aan het einde van het vliegtuig nog een haakje voor de bevestiging van de rekker.

Het maken van de vleugel.

Eerst neem je een groot stuk karton waar je een zo groot mogelijk cirkel op tekent. Op 2/3 van de diameter teken je een koorde dan bepaal je het midden van die koorde en teken je opniew een cirkel door de snijpunten van die koorde en snij je het grootste deel uit. Zo heb je de basis van je vleugel.

Vervolgens doe je nog 2 keer het zelfde maar telkens kleiner.

Je kleeft dan de delen te samen met weinig plaats vooraan en veel achteraan zodat je een sterke helling hebt vanvoor en een kleine achteraan. Zo bekom je een vleugelprofiel met een goede liftkracht.

Karton is niet een van de sterkste materialen en daardoor bescherm je het beter met nog een extra laagje. Alle zijkanten goed afplakken met duckt-tape en daarna over het gehele profile een goede folie aanbrengen.

Aan het einde heb je ook nog een kleine vleugle nodig met een opstaande ribbe.

Step 1: Foto's Van Elk Onderdemeel

Step 2: Finaal Model

Share

  Recommendations

  • Sensors Contest

   Sensors Contest
  • Pets Challenge

   Pets Challenge
  • Backyard Contest

   Backyard Contest

  Discussions