Tell us about yourself!

Complete Your Profile
  • ValklingA commented on cguin's instructable 3D Printed Theo Jansen Strandbeest3 years ago
    3D Printed Theo Jansen Strandbeest

    I have not printed this yet but offhand this model has needs supports written all over it, no matter which way you turn it. too bad as it doubles the print time but I would not get greedy ant try without them myself. Rafts couldn't hurt, but you might be fine with brim. I usually add at least a brim to everything, just to be safe.

    View Instructable »
  • Migbot Prusa I3 3D Printer - Assembly and Use

    Got this printer, put it together no problem. However is anyone else having a serious heatbed issues? My heatbed takes an hour to reach 60c and then caps off there. I tried everything under all the forms. It appears the only real potential issue is that the power to the heatbed is ~12v but when I set the bed to warm up it drops to 7.5v. So it seems it is not getting enough voltage. The ohms seem right, re soldered the board, checked and reattached every wire,played with the software, with no change. The forms suggest upgrading the power supply, adding a new one, or relay but I should not *need* to do that to just get my bed up to temp.Everyone here has the same kit with the same heatbed and the same 12v power supply. How come your heat beds can get up to temp with the same parts and min...

    see more »

    Got this printer, put it together no problem. However is anyone else having a serious heatbed issues? My heatbed takes an hour to reach 60c and then caps off there. I tried everything under all the forms. It appears the only real potential issue is that the power to the heatbed is ~12v but when I set the bed to warm up it drops to 7.5v. So it seems it is not getting enough voltage. The ohms seem right, re soldered the board, checked and reattached every wire,played with the software, with no change. The forms suggest upgrading the power supply, adding a new one, or relay but I should not *need* to do that to just get my bed up to temp.Everyone here has the same kit with the same heatbed and the same 12v power supply. How come your heat beds can get up to temp with the same parts and mine can't? Any suggestions?(Honestly, at this point, I would not mind if it did take an hour to reach 100c, then I could at least print something. :P )

    Well, if the heatbed truly is irreparably broken, I'll just return it. they should not be sending me faulty parts anyways. Still, I'm not 100% that the heatbed itself was the problem and that a new heatbed won't have the same issue. Unfortunately, this is my first 3d printer and none of my friends have them so I have no spare printer parts to test with. I'm getting some PLA filament for Christmas so then I can a least start printing something while replacement bed is shipped around. (I only got the ABS with the printer itself)

    View Instructable »