Anyone know how to make a bootable USB?

I've done it before using cmd... But now I forget :-/ Anyone know how to make a USB thumb drive bootable using either cmd or a free graphical program?

Posted by Labot2001 9 years ago


Making Internal HDD Windows 7 Bootable

I found a guide on this website (link to follow) detailing how I can make my Internal HDD bootable for windows 7. I ran into an issue in step 2 with the command prompts. https://www.instructables.com/id/Install-Windows-7-without-USB-or-DVD-without-upgra/ I made a partition of my main drive of 500GBs. The new partition was set to drive J at 25GBs. I Began step 2, In CMD I ran the following prompts: diskpart, list disk (there was only one available), Select disk X, List partition. That is where i ran into the issue. What came up was on the CMD window Partition ### ////Type///// Size /////Offset Partition 3 Dynamic Data 992 KB 31 KB Partition 1 Dynamic Data 199 MB 1024KB Partition 2 Dynamic Data 422GB 200 MB Partition 4 Dynamic Data 42 GB 422 GB My question is which of the above partitions do i select to continue making my HDD bootable. Thank you for your help

Posted by XxPLaGuEzZxX 3 years ago


Making a bootable Disc/USB

So i recently got mircoXP and i was wanting some help making a bootable USB or disc. I want to have a portable OS that doesnt have to install.... is this poosible with microXP? If so how?

Posted by spiker 9 years ago


softmod my xbox

Hello Mr or mrs my name is jadooxb, I would like to softmod my originalxbox but I do not know how many MB is the bootable cd, and I want to give me more explanation how to create the bootable cd Thanks.

Posted by jadoo 8 years ago


Anyone know how to use their Android Phone as a Bootable USB Drive?

I have a Droid Phone and purchased a 32 GB SD card for it. I would love to be able to stop carrying the Bootable Flash Drive that I use to troubleshoot PC's (and often forget to bring, or leave when I am done) and instead carry a small USB cable that I can attach to my Droid and use that to boot to Yumi. Has anyone figured out how to do this yet?

Posted by grnerd 5 years ago


SONY Flash Drive HELP!!!

Help!!! Today I had my flash drive with me and was working on some school projects. It worked fine in the morning. Though later I was messing with Batch and saved them to the drive root. Now when I plug it in windows waits for about a min. then says that new hardware was found. When it's done it says that the device is malfunctioned. I don't know what to do or if that batch file is even the problem. If it is I think that it changed the devices properties into making windows think it is bootable. I have plugged it into my Linux machine but still no dice. It won't even come up there. Oh, and I can't reformat it because it's in a way not there. I really need those files for school any way to get them back would be great. Any help would be greatly appreciated.

Posted by Rockerx 9 years ago


PC refuses to install any OS

I have a PC that I need to get operational again after an accident with some overclocking software (either ClockGen or setFSB). The actual hardware seems to be working, and will install several different versions of XP as far as the first reboot, on which it will BSOD and restart the install in a loop. I have also tried installing Ubuntu from a USB drive, which I know works, and the computer does not accept it as bootable. The system has been unplugged with the BIOS battery out for a couple of months, so the BIOS is not causing it. It is running with minimal hardware, as follows: Intel Celeron D @ about 2.5GHz Replacement 20Gb IDE HDD, or original 150Gb (both do the same thing) on IDE1 CD/DVD drive on master of IDE2 I know it's pretty much obsolete, that's why I need it. Any help or suggestions would be appreciated, thanks in advance.

Posted by The Skinnerz 7 years ago


About making Single Board Computers...

Hi guys! I just wondered how can I make a custom Single Board Computer... I am interested to make a custom 8 bit AVR SBC and 32 bit ARM SBC (Must I learn even with the 16 bit architecture?) in a cheap way and without the aid of Raspberry Pi and Arduino. I have these questions: - There is any book or else about learn making Single Board Computers? - Where can I find the components for the board? - I can program and I know a few of many languages (C,C++,Python,Javascript,HTML5,CSS,PHP,MySql). Must I make an OS for everything for make my board work or I can make a "bootable software" (like a MP3 player)? And again,there is a book or else for learn this? Thank you for your time!

Posted by MichaelP170 2 years ago


BIOS bypass

Hi everyone, i seen some pretty basic questions lol, so i guess mine will be ok :D Basically ive been having trouble with getting this thread to fully work for me www.instructables.com/id/Boot-from-USB-on-a-bios-that-doesnt-support-it/step3/Boot-from-the-disc/ i kno i shuld post it there ... but only one person replied there so i didnt think id get a response, anyhow my problem is i dont have a dvd burner and im trying to install windows 7. as you more likely figured out from the link name my motherboard doesnt support booting usb option from the bios. my computer is a Dell dimension 2350 (prolly a good 10 yr old model) everything still factory cept my 2 512 RAM cards. im using a 8 gig magic gate Pro duo stick in a targus multi-flash card loader (incase you needed details) so i followed the guide in the link to the end, my problem is after i select the USB mode like in step 3... it does a quick reboot u can say, it freezes at the screen with all dots.. im gonna re try and see if i found my error. but i was hopin maybe someone else knows where i messed up. thanks for lookin and your time :) PS: i have created a bootable memory card with windows 7 on it if that makes a difference also

Posted by Henne 8 years ago


Request For Recommendations: Disk/partition imaging software

. I'm having some problems upgrading WindowsXP to SP3 on my daughter's computer. Fresh install. I can get the OEM WinXP Pro SP1a and the drivers installed OK. SP2 installs without any problems. So far, all software installs without a hitch under SP2. Upgrading to SP3 causes Windows Update to fail (updates download, verify, and attempt to install) and I can no longer install programs. I've tried installing SP3 at several places in the process, starting after the SP2 upgrade.. I'm looking for a free program to create/restore a disk image of a HDD or partition. I want to create snapshots after each step, so I can do a quick restore if the experiment fails. There are several free apps available, but none seem to meet my requirements. The direct-to-disc feature seems to be one feature missing from all of the freebies.. Anybody know of a free imaging app that will: Environment:run installed under Windows, but must be able to image the boot/system drive/partitionand/orno-install run under Windows from CD/DVD/USBand/orBoot/run any OS from CD/DVD Image files:prefer direct to CD/DVD.save, in CD- or DVD-sized chunks, to another HDD/partition (same HDD/Prtn would be nice as would using LAN drives)compression of data would be nice. Ignoring empty space is required.where possible, use images/compression/&c; that will be compatible with other programs. Misc:free!First data disc should be bootable (created when saving to CD/DVD) and have app to restore image. Booting from a separate idsc would be OK.browsing files/folders in image would be nice, but not required. . TIA

Posted by NachoMahma 10 years ago


My network is really screwed up

I seem to be fighting a loosing battle with my network, things just never work like they're supposed to.For example, sometimes I have to reinstall my network printer on both my laptop and my ibook to get it to print again, even when the server has been running fine sans problems for a week, it will randomly do this shit.Another example is, right now I "was" just trying to copy some music over to an external firewire drive on my server that I have shared. I had the permissions on everyone set to full access yesturday but I noticed when I restarted my server, it did not detect my drive properly until I re-seated the firewire cable :S Thusly somehow it lost my share configuration for my music folder.I set it up, but this time I left it on read only because I wasn't planning on adding any music earlier, itunes and everything was working fine when i mounted the volume. I went on there and changed the permissions back to full access just 20 minutes ago as I wanted to add some music to my drive, I right clicked in my mac os x explorer and made a new folder just to see if I could copy over now, it worked, aswell as deleting the folder.So I drag the 60mb folder of mp3 files over, and it just sat there...and sat...and sat.... until eventually giving me an error -36, upon searching about, it means "-36 ioErr I/O error (bummers)".That's straight from the horse's mouth, and that really tells me nothing, what exactly does "bummers" mean???It's frustrating for me non stop, and it does this to me with other shares in mac os x, or they will randomly disconnect for no reason, sometimes after 15 minutes or sometimes after 3 days. I will note too, I can't connect to my server now, it just says missing alias in the mac os finder. Yet I can VNC into it no problem, wowa, but just upon checking my pc just now, it can't access any shares on it either, the cursour is just spinning, however I usually have no problems with my pc's accessing it, other than the printer thing.I'm just so god damned frustrated with my set up, I've looked it up and down until I was exhausted, several times, and I know I must be missing somewhere along the way, but I just can't understand how it doesn't work like I want it to. Shares are set up, firewire is out of the question, permissions set up, mac os x can log into server, check. It's all good until I actually go to use it for something when I really need it.I'll have to restart my server now to get it to work properly again...it was fine until I vnc'd into it to change the permissions, im gonna try restarting it now and just access it from it's own screen, perhaps vnc has something to do with it.Oh and to clear up any questions before they're asked, this is how I have it configured, as quickly and detailed as I can explain it:My network starts at my ADSL +2 4 port router/modem thingy (Speedtouch 546, it has it's own connection issues on the isp's side, but they don't seem impact LAN side data flow)That then gets split off to:*Port 1: iBook G4*Port 2: 25 ft. cable to 8 port switch (I'll explain that a little further down)*Port 3: 50 ft. cable to apple airport basestation in livingroom for wifi*Port 4: My main AMD PcMy ibook is configured for DHCP with manual address 192.168.1.64The switch just makes the modem think I have like 5 computers hooked into one port lol...My airport, for a long time I thought was perfectly fine as far as usuage with my thinkpad, however, I've been noticing the last few times it's powered on, the airport connects to the thinkpad, but assigns it a 169.xxx.xxx.xx address which does not exist on my network, but if I turn the wifi off and back on, it connects fine and assigns it a dynamic ip on my 192.168.1.xxx network.Other than that, I have it in bridge mode so that it acts pretty much the same as if the laptop were wired via ethernet, vnc, filetransfers, and online games all work good albeit the wireless delay, still not bad in VNC however.My AMD machine is set up for static ip at 192.168.1.66Switch:Port 2 of my modem goes to port 8 (uplink) of my switch.*Port 1: My server (Configured for static ip at 192.168.1.65)The rest are just my B&W; g3 setup for static ip at 192.168.1.68 and an old P2 I believe is at .69 and a 1.5 amd athlon aswell setup on 192.168.1.71, all of those in no particular order except I made sure my server stays on port 1.I did have everything setup so my server was on port 2 of my modem all by itself, but I needed the switch over by my server so I moved it, however, I was still having these problems before hand, even when my server was running on a completely different motherboard!Also, maybe could someone tell me why my server won't boot unless I have a bootable disk in the drive (IE: my windows 2003 server install disk), just so it goes to "press any key to boot cd.......", of course I don't push any key, and it continues to boot into windows.However, if I dare start my server without that disc in there, it simply goes to "Invalid System Disk error, insert correct/valid disk (can't remember it word for word), and push enter"I've tried reinstalling windows server 03, and same deal, yet it's using the same hard disk for the OS that my previous motherboard used and booted from not a problem.I really apologize for the long post... but I've quite literally burnt myself out and lost all motivation with continuing to expand my computer network and so I figured I would ask for help on here for one last resort, but I know many people probably won't read it due to the long post, but I have a lot of problems I don't have answers for and I need to explain myself somewhat thoroughly or else I won't find the proper solution for the problem, now will I?

Posted by Punkguyta 9 years ago