A problem

Well, the problem is that im allowed to play paintball, but not airsoft and all my freinds have airsoft but me, so i need to know what to do. i considered 6mm paintballs but my freinds dont seem insterested.

Posted by nerfer192 11 years ago  |  last reply 11 years ago


Circuit Problem? Answered

Hey guys i just made this circuit ( pic provided ), The problem is when i  clap the led that indicates the circuit is off turns off (power goes to the relay coil) but  the circuit off indicator led turns back on after a few sec and the relay does turn on at all. (Yes the relay works) And another thing I observed is that when i take the coil wires off and attach them to an led instead of relay it works correctly and the led stays on till i clap again to turn the circuit off.

Asked by SA-DIY 3 years ago  |  last reply 3 years ago


Huge Problem

Ok, this is the second time it happened, when I opened up instructables, I was logged into someone else's name. Today, I was Austinbwood when I came. If this is happening to other people, they could be changing personal information. I have no idea where the problem is, but it has happened twice.

Posted by Weissensteinburg 11 years ago  |  last reply 11 years ago


Sleep problems

Ok well I have a trerrible time getting to sleep at night. Last night I went to sleep at around 2 a.m. and had to wake up at 7 a.m. for school. I had a hard time getting through the day. Any suggestions for getting to sleep easier/quicker?

Posted by Sunbanks 11 years ago  |  last reply 8 years ago


ebook problem

The ebook on making chocolate truffles seems to have a broken link--I got a message about a tree? Can someone fix this as I'd like to download the book?

Posted by beatyruth 6 years ago  |  last reply 6 years ago


Bee Problem

Anyone Know How To Make A Liquid That Attracts Bees? Because I Use A Mixture Of Sugar Water & Flavoring And It Doesn't Work To Well So Can Anyone Help.

Posted by Twilight 10 years ago  |  last reply 10 years ago


Uploading Problems

Im trying to upload a new build but once I click save it begins to update and never stops! I left it over night and it never stopped :/ can anyone help?

Asked by OrangeSpy121 7 years ago  |  last reply 7 years ago


problem with amp....? Answered

There is power but no sound output,there are relays in side that click on iv have a prob and there is power to about half the board just not out put stage and i know that there is a speaker protection that is probable not letting power through for some unknown reason\r\nsansui au-x410r rated at 180 w   240v does any1 have a surgestions on problem or how to get hold of a service manuel

Asked by andybuda 8 years ago  |  last reply 8 years ago


Problem #3

3: Find xSolution: x = 5a2 + b2 = c2a=3b=4c=x32 + 42 = x29+16 = x225 = x2sqrt(25) = x5 = xx = 5:-)

Posted by zachninme 12 years ago  |  last reply 10 years ago


Capacitor problem Answered

I needed a 2.2 and a 10 uf capacitor to make a metal detector, but the values printed on my capacitors are not less than 5. I want to find that if the values on the capacitors are in uf, nf or pf. And if they are none of them. 

Asked by tanyutsharma 4 years ago  |  last reply 4 years ago


ups problem Answered

I found an mge ups system in a trash bin tried to make it work but failed epicaly. so i tried to find the manual online but ended up with nothing. so if anyone has info(or tips) about the Pulsar Extreme 2200c, please please please tell me what you know .thank you :) added some pics.

Asked by didgitalpunk 7 years ago  |  last reply 7 years ago


DJ mixer problem? Answered

I have recently purchased a Soundlab dsm5....I have minimal RCA cable at the moment so i have done this -> I have connected my ipod to the mic jack with a 3.5mm to 1/4 inch adaptor..... then from that i have connected a RCA cable to 3.5mm mono adaptor (orginally for a camcorder so it has a video RCA as well)  from the AMP channel on the mixer to the AMP......  My problem is ....is that the Music plays but has a really bad quality? ....my amp is not bad quality, as i have done played music with it with no problem and the mixer and the amp are both sound lab....It might be I shouldnt connect the ipod to the mic but to line one or line 2 (inputs) to get more quality .... I dont know?...... Best awnser gets a patch!

Asked by oscarthompson 8 years ago  |  last reply 8 years ago


Bike pump problem?

I was using my bike pump today to fill a pneumatic launcher, and finally I just got fed up with the leaking around the pump base. On every stroke, the first 3/4 of air would be leaked out of the base, and it would only compress the remaining 1/4 of air remaining, and that would only compress if you pushed down very hard, and quickly, otherwise it all leaked out. And no matter what pressure the launcher was pressureized to, the pump handle/piston would slide down slowly, getting pushed down under it's own weight, meaning that there was almost no resistance to it. I think the leak is occuring where the tube meets the pump base, and you can feel air rush out with your legs as you pump. I'm pretty sure there is a one way valve in the gauge portion of the pump, which connects to the base with a hose,  and the filling hose is coming out of it, which is allowing me to compress at least a little air before the rest leaks out. I disassembled  the pump, starting with the base. Turns out, the leak was from an oring on the tube which was not tightened down enough by a screw on ring around the base of the tube. Put it back together, and voila, pushing my finger against the schrader valve connector and pushing down on the pump handle created pressure against my finger and no leaking. As soon as I hooked it up to my launcher, i realized something was up, I could pump down once, but the pump handle just got pushed upwards as soon as i let go. This is what I can't figure out how to fix. It seems the one way valve in the gauge portion is locked in the open position. Anybody know how to fix this? EDIT: Okay I took pictures of the pieces. I now cannot figure out if the valve is in the base, or the gauge portion, so i have included pics of both. Hopefully someone can help me figure this out. EDIT 2: Turns out the valve is in the base, and the ball just fell out when i first disassembled it, i have now found the ball and it is working fine.

Asked by LiquidLightning 7 years ago  |  last reply 7 years ago


problem with ethernet udp

Hi im try to set up a simple client server model that allows me to send strings between Python running on PC and the arduino over Ethernet. code of the server side software is: #include //Load Ethernet Library #include //Load the Udp Library #include //Load SPI Library float tempC; //Declare variable for Temp in C float temp; byte mac[] ={ 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED}; //Assign mac address IPAddress ip(192,168,0,252); //Assign the IP Adress unsigned int localPort = 80; // Assign a port to talk over char packetBuffer[UDP_TX_PACKET_MAX_SIZE]; //dimensian a char array to hold our data packet String datReq; //String for our data int packetSize; //Size of the packet EthernetUDP Udp; // Create a UDP Object void setup() { Serial.begin(9600); //Initialize Serial Port Ethernet.begin( mac, ip); //Inialize the Ethernet Udp.begin(localPort); //Initialize Udp delay(1500); //delay } void loop() { packetSize =Udp.parsePacket(); //Reads the packet size       Serial.print(tempC); if(packetSize>0)  //if packetSize is >0, that means someone has sent a request {                         Udp.read(packetBuffer, UDP_TX_PACKET_MAX_SIZE); //Read the data request             String datReq(packetBuffer); //Convert char array packetBuffer into a string called datReq if (datReq =="Temperature")  //Do the following if Temperature is requested     {       temp = analogRead(0); //read analog input on pin A0       tempC = temp * 5.0 * 100.0/1024.0; // ADC to celcius conversion       Udp.beginPacket(Udp.remoteIP(), Udp.remotePort()); //Initialize packet send       Udp.print(tempC); //Send the temperature data       Udp.endPacket(); //End the packet } }   memset(packetBuffer, 0, UDP_TX_PACKET_MAX_SIZE); //clear out the packetBuffer array } code python of the client is: from socket import * import time address = ('192.168.0.252', 80) #define server IP and port client_socket =socket(AF_INET, SOCK_DGRAM) #Set up the Socket client_socket.settimeout(1) #Only wait 1 second for a response while(1):     data = "Temperature" #Set data request to Temperature     client_socket.sendto( data, address) #Send the data request     try:         rec_data, addr = client_socket.recvfrom(2048) #Read response from arduino         temp = float(rec_data) #Convert string rec_data to float temp         print "The Measured Temperature is ", temp, " degrees C." # Print the result     except:         pass     time.sleep(2) #delay before sending next command     print "" please any help when i run the programe nothing happen and i don't no why ???

Asked by SoufianeG 3 years ago


Statics Problem Help? Answered

I need help with this statics question, because it seems easy enough but I know I am not doing something correctly.  Look at the picture and use it along with the question, which says; Four forces and a couple act on the beam. The vector sum of the forces is zero, and the sum of the moments about the left end of the beam is zero. What are the forces Ax, Ay, and B? Ax is of no importance, it can be anything because it does not affect the moment because it line of action intersects the point of rotation, so i don't care about it.  So it would seem to me that the 800N force multiplied by the 4m, gives 3200Nm plus the 200Nm from the couple makes 3400Nm, and since it has to be counteracted by B, it would be divided by 7m which equals 485.7Nm.  But what is Ay?  It seems to me it can be anything, as long as B is adjusted accordingly to account for it, but I think I need an actual value. Is Ay suppose to be part of the couple, because if it is it would have a value of 25N which would factor into the 800N because that force lies on the same place where the other portion of the couple would be.  So would 25N be Ay because it says in the question that 4 forces (800N, Ax, Ay, B) AND A COUPLE, which it makes me think that Ay isn't part of the couple?

Asked by Electric Spectre1 7 years ago  |  last reply 7 years ago


Image Upload Problem

Is any one else having the problem with uploading Images. I can't upload anything, my internet is fine and I have broadband 5mb/sec

Posted by acer73 11 years ago  |  last reply 11 years ago


Problem with enrolling a class

Hi everybody, I'm facing a weird problem about enrolloing the woodworking class: as soon as I take a lesson the screen becomes "greyed" and I can't click the enroll button. Could anyone help me?

Posted by Roncino 6 weeks ago  |  last reply 6 weeks ago


Cell Phone Problem Answered

I hava a LG Shine and i recently purchased a USB cable for it  When i try to synk it to my comp it wont let me  i dont have a microsd card and thats the problem  how to bypass this problem  the phone has 200 mb of its own wat 2 do???

Asked by weasel999 8 years ago  |  last reply 8 years ago


Smokeless gunpowder problems

I need help making smokeless gunpowder into a solid ball instead of loose powder

Posted by In The House Of Ill Repute 12 years ago  |  last reply 9 years ago


imovie 11 problem? Answered

When I try to upload a video to vimeo or you tube imovie says "sharing requires more memory to be available quit iMovie and relaunch it". I've tried to upload a video like a billion times.  DETAILS: I'm doing this on a almost new computer with 16gb memory THANK YOU!

Asked by www139 5 years ago  |  last reply 5 years ago


VBScript Addition Problems? Answered

Hello I Have a Addition Problem In VBScript. If i use 2 Inputboxes to get to numbers (Lets say 3 and 5), there both numeric (isNumeric return "True"), but when i add them (c=a+b) and then msgbox 'c' it comes up '35' not 8. PLEASE HELP ME

Asked by animan1 7 years ago  |  last reply 6 years ago


Support contact problems

Hi, Is anyone else experiencing problems contacting the Instructables support team via email? I have tried to email them via different channels three times now but it comes back as non-existent email address.... ironically the reason I'm trying to email support in the first place is because despite changing my contact to a new email address in my personal settings, emails are still being sent to my old email address. If anyone knows how to get through to support or if they are having the same issue maybe we can join forces to resolve it..? Cheers!

Posted by PabloDee 6 years ago  |  last reply 2 months ago


Arduino SoftwareSerial problem. Answered

I recently purchased and assembled the sparkfun GPS shield, and an EM 406a GPS module.  I also have a parallax serial lcd module.  They both work, but when used in the same code, neither of them work.  They bot use the SoftwareSerial library, but they are on different pins.  Any help?

Asked by pianoman99a 5 years ago  |  last reply 2 years ago


Flash Powder Problems!!!!!

Every time I use flash powder from firecrackers to try to make a big one all it does is burn up. No matter how hard I try to compress the flash powder all it does is burn up when it is supposed to blow up. Any tips?

Posted by joeskater26 10 years ago  |  last reply 4 years ago


problems with adobe illustrator

Maybe someone faced with a similar problem. Worked with the file in Adobe Illustrator. In the process, wanted once again to save the file, put it on save, display a message about lack of memory, it was found that the working memory of 400 MB, although confident 20-15 GB is always there. Something went wrong. Closed a few programs opened and again put the file on save. actually tab of the file looked as if the file was successfully saved, closed it and Illustrator and set the computer to restart. After a reboot the file is not opened. Displayed a sign which read: "Cant open the illustration. Could not complete the requested operation" and when you click ok a blank space. Tell me , what do I do in this situation ?

Posted by timberhand 1 year ago  |  last reply 1 year ago


Problem with heated aluminium.

I make balls of aluminium rings from chainmail technics and in a test phase i filled those balls with kevlar, which is being used by the jugglers round here. So, aim was to make burning juggling balls from chainmail. I used aluminium cos it conducts heat very well, so that ppl hardly would get burned from juggling with these balls. Problem is, that the aluminium became rough and prim and the rings started to split shortly after the ball was being set on fire. I dunno bout forging, but is there a way that i can keep the aluminium rings away from this effect (tempering?)? Is there a way to light up such balls without damaging the rings?

Asked by Luziviech 8 years ago  |  last reply 8 years ago


Inductor Heating Problem Answered

I'm having a bit of trouble with an inductor implemented as part of a boost converter. The circuit works fine except for the inductor gets very hot within a few seconds after turning on. There are also noticeable high pitched noises coming from it associated with varying current loads. I'm not really sure what the issues are as the circuit is within the maximum DC current rating (circuit draws around 120mA, inductor is rated for 250mA) and resonant frequency is also quite low (around 1.5kHz). Datasheet for the inductor I used can be found here. Some help would be appreciated in determining what the problem is and in locating a suitable replacement inductor. Thanks.

Asked by andy70707 3 years ago  |  last reply 3 years ago


Lute making problems?

In my engineering class in high school I am being tasked to create a lute as a final senior project. I have done some research in to making a lute and have found a lute CAD generator which has helped me so much I'll be using a CNC to create most of the parts. The issues I'm running into currently are: what thickness and type of wood should i use for the body creation, and how should is keep the wood i place after its steamed and formed?  thank you 

Asked by Travpena 5 years ago  |  last reply 5 years ago


Flyback transformer problem?

I have recently dismantled an old CRT monitor i have had lying around for ages to get the flyback transformer. I have been trying to get the correct pins to using methods found on the internet none of which have seemed to work i have found what should be the primary coil and have applied the current and placed the high voltage output in front of each pin to try and find the high voltage ground, this has not worked so i have applied the current to all of the pins in every combination and still i am unable to get it to work. Please help me.

Asked by Hav0c 7 years ago  |  last reply 4 years ago


electronic project problem

I am making a project  and i want a  way to make two devices that one of them has an LED on it and when the other devices goes out of a certain range 30m lets say the LED either comes on or goes of and i dont want them to be  connected.It's for a school project and i wanted it to be small so I could attach them on to bicycles let's say and then if my brother goes 50m ahead of me the LED will come on/go off on his device so that he is aware of the distance between us I know nothing about electronics at the moment, this might put you off helping that's okay  i hope that makes sense to somebody and that someone has an idea. thanks

Asked by vitusvenon1 6 years ago  |  last reply 6 years ago


Arduino button problems

Hello, I am trying to use two buttons to control a variable, When one is pressed the number goes up but when the other is pressed it goes down. But, this doesn't seem to be working, it goes up fine but when i want to come back down it increases by one and then goes down. I don't know why it is increasing by one but then going down. Any help will be helpful. the code is here: int button = 8; int button_two = 7;; int val = 0; int val_two = 0; int numb = 0; void setup() {   pinMode(button, INPUT);   pinMode(button_two, INPUT);   Serial.begin(9600); } void loop() {   val = digitalRead(button);   val_two = digitalRead(button_two);     if (val == HIGH) {     Serial.println(numb);     numb=numb+1;     delay(300);     } else if (val_two == HIGH) {     Serial.println(numb);     numb=numb-1;     delay(300);     } else {     numb=numb;   } } Thanks.

Posted by Isaac Emery 1 year ago  |  last reply 1 year ago


DC Motor Problem?

Hi , to whoever is reading this .I wired 2  3v dc toy motors in series and I used about 4.5v as the power source. As I powered it up one motor spun fast and the other spun slower , so I thought the one running slower was defective an so I bought another motor and wired it in series with the  that was spinning fast and thought their speeds would be equalled, however the new one I bought started running faster and the old I one I had that spun faster began spinning slower than the new one. I tried the new one with the old one that had been spinning slower and arrived at the same result.. Could this be because I wired the motors in series ? I  Really need help s o please help me and thank you in advance and for taking the time the read this.

Asked by Strontium 5 years ago  |  last reply 5 years ago


Screen Printing Problems? Answered

Hi. Me and my friend have just started try to do some screen printing for tee shirts. We have made a few mistakes and it still isn't working properly. We bought a speedball kit and when we coated our first screen with emulation we then realised that we didn't mix the emulation with the sensitizer. So we washed off and then recoated with the now mixed emulation. We have also been using a 200w bulb and exposed our screen for 25 mins. We use transparent projector sheets. We also didn't have any black card so used a black bin bag under our screen when exposing. When we wash off the emulation with a hand held spray gun, too much emulation is coming away and leaving patches of space. Is this because we are not exposing it for long enough, or that the emulation is no good or a combination of all? Also, How long does it take for the emulation to dry and does this have a limited amount of time before exposure? Please help :-)

Asked by siol 9 years ago  |  last reply 9 years ago


Problem with LCD backlight

Hello everybody,  I'm here to ask a question I'm not able to solve on my own. I'm not good at programming, so it may be a silly question, but I can't find a solution. I'm building an Arduino based humidity and temperature monitoring system, with three DHT-11 sensors and a display to show readings from them. I'd like to be able to toggle LCD's backlight on with a pushbutton and have the code switch it off after a while. I can't  figure out how to make Arduino do it. All I could make till now is Arduino switching backlight ON at the beginning of the code regardless of the buton being pressed or not.  Here is the code I wrote, I bolded the part relative to the pushbutton. Can anyone help me, please? #include "DHT.h"                    // include DHT sensor library code #include           // include lcd display library code LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2);     // Initialize lcd on these pins #define DHTPIN A0          // sensor1 1 #define DHTPIN2 A1         // sensor 2 #define DHTPIN3 A2         // sensor 3 // Uncomment whatever sensor type you're using! #define DHTTYPE DHT11   // DHT 11 //#define DHTTYPE DHT22   // DHT 22  (AM2302) //#define DHTTYPE DHT21   // DHT 21 (AM2301) // Initialize DHT sensor for normal 16mhz Arduino DHT dht(DHTPIN, DHTTYPE); DHT dht2(DHTPIN2, DHTTYPE); DHT dht3(DHTPIN3, DHTTYPE); #define light_button 8 #define backlight_pin 13 int val; int state; void setup() {   Serial.begin(9600);   lcd.begin(16, 2); // set up the LCD's number of columns and rows:   dht.begin(); // enable DHT sensors   pinMode(light_button, INPUT);   pinMode(backlight_pin, OUTPUT);   state = 0; } void loop() {   val = digitalRead(light_button);     Serial.println(val);        if(light_button != state){       digitalWrite (backlight_pin, HIGH);     }     else {       digitalWrite (backlight_pin, LOW);     }         // READING SENSOR 1   // Reading temperature or humidity takes about 250 milliseconds!   // Sensor readings may also be up to 2 seconds 'old' (its a very slow sensor)   float h1 = dht.readHumidity();   float t1 = dht.readTemperature(); // Read temperature as Celsius   float hi = dht.computeHeatIndex(t1, h1); // Compute heat index lcd.setCursor(5, 0);           // Print values from sensor 1 on lcd   lcd.print("Teca 1"); lcd.setCursor(0,1);   lcd.print("Umidita': ");   lcd.print(h1);   lcd.print("%"); delay(3000);                 // Show humidity value for 3 seconds lcd.setCursor(0,1);          // Switch to temperature visualization   lcd.print("Temperat: ");   lcd.print(t1);   lcd.print("C"); delay(3000);                // Show temperature value for 3 seconds // READING SENSOR 2   float h2 = dht2.readHumidity();      // Read humidity   float t2 = dht2.readTemperature();   // Read temperature as Celsius     float hi2 = dht.computeHeatIndex(t2, h2);  // Compute heat index   lcd.setCursor(5, 0);            // Print values from sensor 2 on lcd   lcd.print("Teca 2");   lcd.setCursor(0,1);   lcd.print("Umidita': ");   lcd.print(h2);   lcd.print("%"); delay(3000);                      // Show humidity value for 3 seconds lcd.setCursor(0,1);              // Switch to temperature visualization   lcd.print("Temperat: ");   lcd.print(t2);   lcd.print("C"); delay(3000);                    // Show temperature value for 3 seconds // READING SENSOR 3     float h3 = dht3.readHumidity();   float t3 = dht3.readTemperature();      // Read temperature as Celsius     float hi3 = dht.computeHeatIndex(t3, h3);    // Compute heat index     lcd.setCursor(5, 0);                      // Print values from sensor 3 on lcd   lcd.print("Teca 3");   lcd.setCursor(0,1);   lcd.print("Umidita': ");   lcd.print(h3);   lcd.print("%"); delay(3000);                      // Show humidity value for 3 seconds lcd.setCursor(0,1);                // Switch to temperature visualization   lcd.print("Temperat: ");   lcd.print(t3);   lcd.print("C"); delay(3000);                      // Show temperature value for 3 seconds }

Asked by ade angelis 4 years ago  |  last reply 4 years ago


LEDs Fade In/Out Circuit Problem and LED Sequencer Problem

I built this circuit from the led beating heart frame instructable. I can't seem to get it to work. Any ideas? I also built this led sequencer. It doesnt work either. please help.

Asked by madman11 9 years ago  |  last reply 9 years ago


iwant to participent in contest and want to download rc projects

Asked by ANAS ALTAF 5 years ago  |  last reply 5 years ago


does instructables have a website i can send something to? Answered

Asked by viper64 6 years ago  |  last reply 6 years ago



I cant see my instructable

I can not see my instructable. the only way to look is in my profile.

Posted by djandybell 8 years ago  |  last reply 8 years ago


can't post!!!

Ive had spotty posting lately. every once in a while, the site will bug up and it will say "bad gateway" or something. Is it just me?

Posted by Epeoples 9 years ago  |  last reply 9 years ago


wants more pictures before i can publish

I am trying to publish an instructable i have created about equations, naturally there are not many pictures to include as much of the stuff is text based. what should i do.

Posted by resistanceisfutileiflessthan1ohm 6 years ago  |  last reply 6 years ago


how to break password of windows please reply as soon as possible its very urgent ?

As i am working on administrator as i forget the password i tried lot i didn't get the password i cant format my pc as it is main system of plant as all works are done here

Asked by chetan_chaitu 9 years ago  |  last reply 6 years ago


Why doesn't it allow me to create an instructable?

Alright so I just created an instructable account because my teacher is giving us an assignment that requires us to create an instructable. After clicking "Create" and under "Create Instructable", it sends me to the instructable edititor. Everything is good, until I clicked "Begin". It then pops up this message saying: Oops! We couldn't understand your request. Please contact us to tell us as much detail as possible about what you were trying to do when this happened. I have already tried to refreash the page, logout then back in, nothing has changed. This message still continues to pop up. This is what I typed in before clicking "Begin". Title: How to adjust your Shutter Speed Language: English Category: Technology Channel: Photography

Asked by Kentoraika 3 years ago  |  last reply 3 years ago


Problem with 8x8x8 led cube ?

I made a 8x8x8 led cube , i had finished all soldering  all leds works properly   but now i have a problem some of the glows(lightly) when ground is given to the +ve leg of the leds  or when 2 when +ve and -ve is given to -ve  of different layers Is this problem negligible ?? will the cube works ?? 

Asked by Mayoogh_Girish 4 years ago  |  last reply 11 months ago


Thinkpad T60 BIOS problem

I bought a thinkpad T60 from a school and need to change BIOS settings but need the supervisor password, which they refused to tell me. How can I get past it without taking anything apart?

Asked by S1ko_shadoe 9 years ago  |  last reply 9 years ago


Inventions for First World Problems

I happened across this article showing "17 Wonderful Inventions to Solve All Your First World Problems": http://www.dailyedge.ie/inventions-first-world-problems-1349251-Mar2014/  #1 is pretty ingenious! #6 can easily be manipulated ;) #8, #9, and #17 are just down right great! But I could see #9 getting a bit annoying... #12 is for the book lover in us all My question is...Do YOU have any first world problems you'd like to see a hack for? What are they? Do you have a hack for them (and if you do, please share!)? And better yet, what world problems in general would you like to see fixed and how would YOU fix them? 

Posted by Meglymoo87 2 years ago  |  last reply 2 years ago


problem in my cnc machine?

At first sorry for the english language is not good  i have problem in my cnc machine when i send 10mm it is move 10mm but when i send 50mm it is move 57mm this is video for problem i'm using  easydriver stepper motor and arduino   and grbl this is my grbl settings http://store1.up-00.com/2016-08/1470777504441.jpg  

Asked by aghaM2 2 years ago  |  last reply 2 years ago


Japanese editor have a problem.

It seems like the editor have problem in Japanese site. I can create an instructables and steps(add step), but couldnot edit a step. When I select a step, it apear an intro page. English site is ok for editing a step. Please fix it.

Posted by yshiozawa 4 years ago  |  last reply 4 years ago


Multiple Photocell Problem (Arduino)?

Hello, I have a problem with using more than 1 photocell. I am using the AnalogReadSerial example to test each one and they are giving me junk. I have tried just one wired to the board and it works fine, but when i wire 4 into a breadboard it gets messy.                                                                                                                                                                                  Here are some pictures                                                                                                                    

Asked by D5quar3 5 years ago  |  last reply 3 years ago


problem updating your Instructable

I try to create an instructable adding title and body using copy/paste from the win 7 text editor but when a picture is uploaded (300x300 96.5kb) then this message appears and the screen holds on updating forever. [There's been a problem updating your Instructable parsererror SyntaxError: JSON.parse: bad control character in string literal]

Posted by frapedia 6 years ago  |  last reply 6 years ago