Introduction: Project ITTT: Cursed Monkey Cyborg

Deze post dient als mijn documentatieverslag voor Project 'If This Then That'

Omdat ik de eerste 3 weken van blok 3 had gemist, en dus ook de eerste 3 lessen van ITTT, naast andere persoonlijke omstandigheden heb ik besloten mijn project simpel te houden.

 Ik heb dit gedaan door eerst wat inspiratie op te doen op Instructables (Zie bronvermelding). Daarna ben ik kort gaan brainstormen maar kwam al snel op het volgende idee. 


Een Dr. Frankenstein\s monster-esque wezen dat zowel mechanisch, elektronisch en bio-organisch is(lijkt). En voor de opdracht doe ik dit door een pop of knuffel om te bouwen naar zo’n monster. Deze knuffel geef ik rode LED lichtjes voor ogen en een servomotortje om iets te laten bewegen (wat uiteindelijk een enkel arm was). En deze maak ik interactief door gebruik te maken van een knopje dat de lichtjes en het motortje aanstuurt. 



Korte reflectie:

ITTT was voor mij een verrassend leuk project, alhoewel ik mijn bedenkingen heb over programmeren en elektronica. Is het natuurlijk geweldig om iets aantastbaars tot leven te kunnen wekken. Het is bijna zoals animeren, waarin je een statisch karakter tot beweging zet, maar afhangend van het aantal frames, de stijl en hoe je iets laat bewegen. Maar in plaats daarvan is het coderen, knutselen en mechaniek! 

Ik heb weinig technische vaardigheden maar heb wel oog op hoe machines of wezens functioneren, uit welke onderdelen ze bestaan en in welke omgeving ze zich bevinden om de visuele aspecten van mijn kunst geloofwaardiger te maken. Maar in dit project heb ik, naar mijn eigen mening, toch wel wat technische kennis opgedaan.

Wel had ik best wat hulp nodig om alles goed te begrijpen, voornamelijk bij het coderen wat bij mij nog niet zo goed 'klikt'.

Als ik dit project of een soortgelijk project zou krijgen met meer tijd zou ik weer een raar wezen maken denk ik. Maar wel met nog meer uitdagingen zodat ik op een nog complexer maar professioneler eindproduct kom.



Iteraties

Ik ben in wezen meteen begonnen met het eindresultaat omdat mijn concept zo eenvoudig was, ik heb onderweg wel overwegen om dingen te veranderen of toe te voegen. Bijvoorbeeld de knop vervangen door een sonar sensor, een heel skelet bouwen of meer servomotortjes te gebruiken. Maar omwille mijn huidige kennis heb ik toch maar gehouden hoe het was. Als gevolg heb ik weinig of geen iteraties omdat ik dus een concreet einddoel had. Dus een korte procesverbeelding:












Supplies

Electronica:


Tools/Gereedschap/Knutselgerei:

  • Soldering set + Soldeertin
  • Schaar
  • (Hout)Lijm
  • Naald + Draad
  • Ijzerdraad

Overig:

  • Computer voor coderen
  • Arduino IDE Software: https://www.arduino.cc/en/software

Step 1: Arduino Verbinden Met Elk Onderdeel

Omdat mijn concept vrij simpel is hoef ik alleen maar twee lichtjes en een servomotortje aan te sluiten. De uitdaging daarbij was het knopje. Ik heb voor bijna alles meerdere tutorials gekeken en uiteindelijk was het gelukt.

Step 2: Codering: Oefenen-Proberen-Slagen

1e + 2e Screenshot: Oefenen van de ITTT Slides

3e + 4e Screenshot: Geleerde basiscode combineren met een knop, niet gelukt zonder hulp.

5e + 6e Screenshot: Met wat hulp het eindresultaat bereikt waarin de knop ervoor zorgt dat de licthjes en servo willekeurig tijdelijk aan gaan.

Step 3: Solderen

Vanzelfsprekend eigenlijk; alle connecties correct solderen zodat die overeenkomen met de pins die je wilt gebruiken. Ik heb aan de onderkant van het soldeer plaatje met draadjes gewerkt (geen foto) voor de netheid.



Step 4: Prop Maken (pop, Knuffel, Enz)

Step 5: Eindstadium

Filmpje van werkend Project  |

Combineren van de arduino-servomotortje-lichtjes met elkaar en het hoofd met een ander lichaam.


Step 6: Eerbetoon: Bronvermelding; Inspiratie, Links, Overig: