Introduction: Smoking Ted

Voor dit project heb ik een teddybeer gemaakt die aan het roken is. Elke keer als de beer een hijs neemt van de sigaret beginnen zijn ogen te gloeien en hoor je een inhalering geluid. Zodra je de sigaret uit zijn mond haalt zie je dat er rook uit zijn neus komt. Waardoor het lijkt alsof hij echt aan het roken is!

Supplies

Elektronische componenten

  • Arduino Uno
  • Ultrasone mist maker / damper / luchtbevochtiger
  • 2 LEDjes (rood)
  • 1 weerstand (100 OHM)
  • Pressure sensor
  • Buzzer
  • Kabels
  • Powerbank


Gereedschap

  • Soldeerbout met soldeer
  • Kruiskop schroevendraaier
  • Verfkwasten
  • Naald
  • Ducktape


Materialen voor de behuizing

  • Teddybeer
  • Klei
  • Acryl verf (meerdere kleuren)
  • Acryl draad
  • Vaatdoek

Step 1: Concept Phase

Tijdens de concept fase was ik begonnen met het idee van iets onschuldig iets gruwelijks te maken. Na een week aan brainstormen kwam ik uiteindelijk bij het idee om een teddybeer te laten roken. Ik ben toen onderzoek gaan doen naar manieren om rook na te maken. Hierbij kwam ik terecht bij een echte sigaret met de ballon techniek en de Mistmaker voor de arduino.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Mistmaker omdat ik het idee van een echt sigaret aansteken een onverstandig idee vond.

Step 2: Test Phase

Tijdens de test fase heb ik mij vooral gefocust op het laten werken van de Mistmaker en de andere onderdelen even snel te testen. Bij de Mistmaker liep ik al gelijk tegen een hoop heuvels aan. Voor de Mistmaker had ik namelijk een hele hoop andere componentennodig om te laten werken. Uiteindelijk dacht ik dat ik hem werkend kon krijgen met behulp van een Mosfet Maar helaas was dat niet zo. Dus had ik besloten om de Mistmaker opzij te leggen en door te gaan met de rest van het project.

Step 3: Soldeer Phase

Voor dit vak had ik nog maar een keer eerder gesoldeerd en ik kan me nog herinneren hoe leuk ik het toen vond. Dus toen ik hoorde dat we weer moesten gaan solderen was ik erg enthousiast. Ik had geen gebruik gemaakt van het soldeerbord omdat alles perfect werkten en het overbodig werd.

Step 4: Codeer Phase

int buzzer    = 13;
int ledPin    = 11;
int buttonPin = A0;


int buttonValue;
int amount = 50;






void setup() {
  Serial.begin(9600);
  pinMode(buzzer, OUTPUT); // Set buzzer - pin 9 as an out
}



void loop() {

buttonValue = analogRead(buttonPin);
Serial.println(buttonValue);


if(buttonValue == 0)
{
  digitalWrite(ledPin, HIGH);
  buzz();  
}
else
{
  digitalWrite(ledPin, LOW);

 
}

delay(100);
}

void buzz(){
 
  for (int i = 0; i < amount; i++){     //Oplopen sound
//    tone(buzzer, 50 i + 10);
    delay(24);

    //Serial.println(i);
  }
  Serial.println(analogRead(A0));

    tone(buzzer, 50 * amount);          //zelfde geluid
    delay(1000);
    noTone(buzzer);

  for (int i = amount; i > 0; i--){         //aflopend geluid
//      tone(buzzer, 50 i + 10);
      delay(24);
  }
 
    /*for (int i = 0 (begingetal); i < amount; (de max) i++ (oplopen elke iteratie){     //Oplopen sound
    tone(buzzer, 50 i + 10); //buzzer = buzzerpin, 50 * i = geluid/hertz die oploopt
    delay(24);        //hoeveelheid miliseconden tot de volgende toon
    noTone(buzzer);     //zet geluid uit zodat het niet overloopt
    Serial.println(i);  //laat index zien.
    ding in 13 en ground zetten
  }*/
 
 
  }

Step 5: Bouw Phase

Voor het project wou ik graag dat de hele arduino verstopt in het lichaam van de teddybeer zou zijn. Hiervoor moest ik een uitgang maken om zo de powerbank aan te sluiten. Ik had een klein gaatje gemaakt aan de achterkant van de beer waar ik de kabel doorheen kon trekken.

Ik denk dat het vastmaken van de componenten aan het masker het moeilijkste waren van het hele project. Het was namelijk een kleine oppervlakte waar meerdere sensors en LEDjes aan vast gemaakt moesten worden. Als een sensor verkeerd zat werkte de andere componenten gelijk ook niet meer. Uiteindelijk is het gelukt met behulp van ducktape en draad.

Tijdens deze fase had ik ook besloten om nog een laatste poging te doen om de mistmaker werkend te maken. Ik had ervoor gekozen om de knop om de module te gebruiken om hem aan en uit te zetten. Ik had de knop achter de druksensor geplakt waardoor je met de druk van de sigaret zowel de druksensor als knop aan deed.


Step 6: Conclusie

Tijdens dit project heb ik erg veel moeite gehad met het starten. Ik wist niet waar ik moest beginnen en wat mogelijk was. Dit heb ik met meerdere klasgenoten besproken die mij dan ook tips hadden gegeven die mij erg hielpen.

Verder heb ik tijdens dit project ook erg veel geleerd. Namelijk het opnieuw leren van het solderen en de bijbehorende regels en stappen, het om hulp leren vragen als ik iets niet begrijp. Ook heb ik tijdens het concept fase geleerd om niet te kritisch op mijn eigen ideeën te zijn. Dit project heeft mij echt alle kanten van de kamer laten zien maar ondanks dat vond ik het een erg leuk en leerzaam project.