Introduction: Hemoroizi

About: Numele meu este Ramona am 37 ani sunt casatorita si am 2 copii minunati,sunt pasionata de stilul de viata sanatos si cat mai natural,pe aceasta cale doresc sa-mi impartasesc gandurile si parerile tuturor oamen…

Hemoroizii interni - cand trebuie vizitat medicul

Hemoroizii sunt una dintre cele mai comune cauze pentru disconfort si sangerari anale. Statisticile arata ca cel putin 50% din populatie sufera de hemoroizi intr-un anumit moment al vietii, fie ca este vorba de perioada sarcinii sau post partum la femei, fie dupa o anumita varsta la ambele sexe. Cele mai des raportate cazuri la medic sunt cazurile de hemoroizi interni. Hemoroizii interni se impart in doua categorii: Hemoroizi de gradul I - acesti hemoroizi sunt aproape asimptomatici, dar provoaca sangerari in timpul scaunului. Ei se afla in interiorul canalului anal si nu pot fi observati sau simtiti la exterior.

Pentru un tratament hemoroizi interni cat mai eficient, se recomanda vizita la medic si evitarea punerii unui diagnostic propriu. Hemoroizii de gradul II - acest tip de hemoroizi se pot extinde in exteriorul anusului in urma scaunului si se retrag de la sine. Datorita faptului ca acesti hemoroizi sunt vizibili imediat dupa vizita la toaleta si au mai multe simptome clare, ei se numara printe cazurile cele mai rar raportate medicului. In general, hemoroizii sunt o afectiune simpla, cu simptome ce se rezolva de la sine in cateva zile si care sunt de obicei mai usor suportabile. Problema apare datorita faptului ca sangerarea anala sau fisuri ale anusului,sunt un simptom comun al hemoroizilor interni, este comuna simptomelor unor afectiuni mult mai grave precum cancerul de colon.

Step 1:

Sangerarea anala nu trebuie sa provoace panica In ciuda faptului ca sangele din timpul scaunului poate fi un simptom alarmant, iar in lipsa unor alte simptome clare legate de prezenta unor hemoroizi interni se cere in mod neaparat o vizita la medic, acest lucru nu inseamna ca persoanele care se confrunta cu o astfel de problema trebuie sa se panicheze. Informatia de pe site-uri de specialitate precum HemoroiziStop.ro serveste pentru a clarifica care sunt simptomele ce trebuie sa provoace alarma. Sangerarea tipica hemoroizilor interni are urmatoarele caracteristici:

1. Sangele este de culoare rosu aprins - culoarea este foarte importanta deoarece ea reprezinta un indiciu clar a zonei de provenienta a sangelui: cu cat sangele este mai aprins la culoare, cu atat acesta este mai aproape de suprafata. Sangele inchis la culoare este o problema grava ce necesita atentia imediata a medicului. 2. Sangerarea are loc doar in timpul scaunului - sangerearea produsa de hemoroizii interni are loc in timpul scaunului si se observa pe hartie sau in vasul toaletei. Orice sangerare care are loc intre scaune sau care nu se opreste impune o vizita imediata la medic sau la camera de urgente. 3. Sangerarea nu este abundenta - sangele ce apare in cazurile de hemoroizi interni nu depaseste mai mult de cateva picaturi vizibile pe hartie sau in vasul de toaleta. Sangerarea abundenta este motiv de alarma si cauza trebuie cercetata imediat de catre un medic specialist.